Son dakika: Mehmet Şimşek'ten kamuya personel alımı açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Mehmet Şimşek'ten kamuya personel alımı açıklaması

Son dakika haberi: Mehmet Şimşek bir son dakika açıklamasında bulundu ve kamuya personel alımına değindi.

Kamu 17 Mart 2024 1
Son dakika: Mehmet Şimşek'ten kamuya personel alımı açıklaması

Mehmet Şimşek'ten kamuya personel alımı açıklaması.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Şimşek yaptığı açıklamada kamuya personel alımı bekleyenleri üzen haberi verdi.

Sıkılaşma adımları kapsamında kemerlerin iyice sıkılmaya başlandığı şu günlerde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir açıklama daha yaptı ve personel alımının iyice azalacağını söyleyerek memur alımı bekleyenleri üzdü.

GEÇEN SENE BİR SEÇİM VARDI...

Geçen sene yapılan seçimlerden önce gelirler politikasının cömert şekilde belirlendiğini söyleyen Bakan Şimşek, "Geçen sene bir seçim vardı. Gelirler politikası oldukça cömert belirlendi. Bunun da etkisi var. Önümüzde 4 yıl seçim olmayan bir dönem var. Biz burada sadece para politikası üzerinden değil. Enflasyonu kalıcı olarak bir şekilde aşağı çekmek istiyoruz. Enflasyondan en çok etkilenenler sabit gelirliler" ifadelerini kullandı.

DEPREM NEDENİYLE ÇOK BÜYÜK BİR AÇIK OLDU

Geçen sene meydana gelen depremlere değinen Bakan, "Geçen sene deprem nedeniyle çok büyük bir açıkla karşı karşıyaydık. Dışardan borçlanmak yerine açığı azaltmaya gittik. Bundan dolayı vergi artışlarına gittik. Bunlar doğrudan doğruya enflasyon. 2024'te bunlar olmayacak. Bunlar da tek seferlik etkiler. Enflasyonist yeni vergi olmayacak.

OVP'de bazı şeyleri gözden geçireceğimizi söyledik. OVP'de çok net bir şekilde vergiler için çerçeve çizdik. Biz KDV genel oranını artırmayacağız yüzde 20 üst limit. Kurumlar vergisini artırmayacağız. Gelir vergisini atışmayacağız. Çok netiz bu konuda. Ancak istisna muafiyetleri gözden geçireceğiz. Bunlarda verimlilik ne durumda bakacağız.

Bu sene de bunun için ne gerekiyorsa yapacağız. Sıkılaştırma ise sıkılaştırma, kamu harcamalarını kısma mı hepsi yapılacak. Milletimizin bu geçiş döneminde bir fedalardık yapıyor. Kamu da bunu yapacak" dedi.

KAMUYA PERSONEL ALIMI

Bundan sonra kamuya personel alımında emekli olanlar haricinde personel alımı yapılmayacağını söyleyen Bakan, şunları söyledi:

"Hiçbir bakanlığa personel noktasında emekli olanların harici personel alımına izin vermiyoruz. Muhalefetin sıkıntısı şu; 'Ben bunu şu şekilde düzeltirim' diyerek katkı vermiyorlar. Orta Vadeli programda sıkı para politikası var, sıkı maliye politikası var, sıkı gelirler politikası var" Kadın erkek diğer adaylarla tanışmak ve bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 4 Ay Önce
kamuda temizlik yapan TYP çalışanlarını işten çıkarılacak bu insanların hakkını nasıl ödeyeceksiniz