Son dakika: Meclis gündemi açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Meclis gündemi açıklandı

Son dakika haberi: TBMM gündemi açıklandı. Bu hafta toplanack mecliste ilk gündem konusu EYT olacak. İşte EYT'den sonra gündeme gelecekler.

Haberler 26 Şubat 2023 11:57 52
Son dakika: Meclis gündemi açıklandı

TBMM açılıyor. Meclis gündemi açıklandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, hemen hemen 1 ay süren deprem arasının ardındna bu hafta yeniden toplanıyor. Gündemi oldukça yoğun olan meclisin ilk gündeme konusu emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi olacak.

28 Şubat 2023 Salı günü saatler 15.00'i gösterdiğinde toplanacak mecliste gündeme alınacak Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinde ilk aşamada 2 milyon 250 bin kişiye, daha sonra kademeli olarak 5 milyona yakın kişiye emeklilik hakkı verilecek. Emeklilikte 99 öncesi sigortalılarda yaş şartı kalkacak. Emeklilikte yaşa takılan olup emekli olacak vatandaşlar, emeklilik sonrası çalışmaya devam etmek istiyorsa işverene yüzde 5'lik bir sosyal güvenlik destek primi indirimi verilecek.

Kamuda çalışan işçilerin zorunlu emeklilikleri de bu yasa teklifi ile kalkacak. 

2. GÜNDEM

Meclisin EYT'den sonraki gündemi deprem olacak. TBMM'de Kahramanmaraş merkezli depremin araştırılması, eksikliklerin, yapılacakların tespit edilmesi için bir araştırma komisyonu kurulacak.

3. GÜNDEM

Bu iki düzenlemeden sonra genel kurulda Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Vakfı'nın kurulmasını öngören kanun teklifi gelecek. 

4. GÜNDEM

Mecliste komisyonlarda İYİ Partili Lütfü Türkkan ile CHP'li Ali Mahir Başarır'ın yasama dokunulmazlıklarının kaldırılması raporu ele alınacak. Bu iki konu 2 Mart Perşembe konuşulacak.

DİĞER KONULAR NE ALEMDE?

EYT ve yukarıda sayılan konuların yanı sıra yapılandırma kanun teklifi var. Taşeron işçilere, geçici işçilere kadro düzenlemesi var. Ancak bunlar için henüz bir takvim verilmedi. Yapılandırma kanun teklifinin Mart ayının ilk günlerinde meclisten geçmesi bekleniyor. Kadro ise henüz meclise gelmedi.

Siz hangi düzenlemeyi bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Meclis gündeminden haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Yorumlar (52)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 17 Ay Önce
Geçici işçiler
Ziyaretçi 17 Ay Önce
ehliyet affinin genisletilmesi
Ziyaretçi 17 Ay Önce
Uzman çavuşların kadrosu ne olacak
Ziyaretçi 17 Ay Önce
2000 yılı Sonrası Emeklilere intibak bekliyoru!
Ziyaretçi 17 Ay Önce
Promosyon?