Son dakika meclis açılıyor: Taşerona, belediye şirket işçilerine kadro ve kamu mühendisleri, staj çıraklık sigortası düzenlemesi ne zaman?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika meclis açılıyor: Taşerona, belediye şirket işçilerine kadro ve kamu mühendisleri, staj çıraklık sigortası düzenlemesi ne zaman?

Son dakika haberi: Meclis sonunda açılıyor ve taşeron, belediye şirket işçilerine kadro ile kamu mühendisleri ve staj çıraklık sigortası gündeme geliyor.

Haberler 29 Mayıs 2023 08:50 9
Son dakika meclis açılıyor: Taşerona, belediye şirket işçilerine kadro ve kamu mühendisleri, staj çıraklık sigortası düzenlemesi ne zaman?

Son dakika: Meclis açılıyor: Taşerona, belediye şirket işçilerine kadro, kamu mühendisleri, staj çıraklık sigortası düzenlemesi ne zaman?

Seçimler sona erdi. Seçimlerin bitmesindne sonra çözüm bekleyen birçok sorunun artık meclis gündemine gelmesi ve düzenlemelerin artık hayata geçerek mağduriyetlerin sona erdirilmesi bekleniyor. Düzenlemeler için meclisin toplanması ve yeni kabinenin kurulması beklenirken mağdurlar, biran önce bu düzenlemelerin hayata geçirilmesini bekliyor.

KAMU MÜHENDİSLERİ

Bakan Vedat Bilgin geçen gün kamu mühendislerinin durumu ile ilgili yaptığı açıklamada bir düzenleme olacağını, meclisin açılması ile birlikte bu düzenlemenin gündeme geleceğini söyledi ve "Kamuda çalışan mühendisler için çerçeve çalışması yapıyoruz. Statü, eğitim, tecrübe ve yaptıkları işi tanımlayan farklılaşma değerlendirilecek" dedi.

KADRO AÇIKLAMASI

Bakan Vedat Bilgin taşeron ve belediye şirket işçilerine kadro ile ilgili yaptığı açıklamada, taşeron düzenlemesinin hazır olduğunu söyleyerek, "Belediyeler işçi kadrosundan almış, zabıta yapmış. Yasal problemi öncelikle çözmemiz lazım. Belediyelerde çalışan taşeron işçiler var. AK Parti döneminde yapılan kapsamlı düzenleme var. Yaklaşık 900 bin taşeron işçisi kamuda kadro aldı. Yaklaşık 100 bin civarında kesim var. Onlarla ilgili çalışmamızı hazırladık. Depremden dolayı birkaç ay geciktik. En son Meclis'e ulaşıp da çıkarabildiğimiz yasa geçici işçiler yasasıydı, onları da çözdük" dedi.

TYP işçilerine kadro ise gündemde değil.

STAJ ÇIRAKLIK DÜZENLEMESİ

Bakan Bilgin açıklamasının devamında ise çıraklık düzenlemesi üzerinde çalışmaların başladığını, staj konusunda ise çalışmaların olmayacağını söyledi.

DÜZENLEMELER MECLİS YOLUNDA

Seçimlerin sona ermesinden sonra meclis kısa sürede açılacak. Bu hafta ilk toplantısını yapması beklenen meclisin, kabine kurulduktan sonra düzenlemeleri teker teker gündemine alarak hayata geçmes ibekleniyor. Düzenlemeler meclise geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (9)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
pandemi oldu okadar mücadele ettik deprem oldu evimiz hastaneler oldu rabbim kimseye yaşatmasın orası ayrı ama bizlerde devletin kurumunda çalışan taşeron işçileriz neden bizler unutuluyoruz günlerce hastanelerde yatıp kalktık kimimiz evini ailesini çoluğu çocuğu unuttu kimisi anasını babasını ama hakkımız taşeron kalmak deil
Ziyaretçi 11 Ay Önce
typ
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Kamu mühendisleri olarak en yakın zamanda müjde bekliyoruz
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Typ li olanlarda insan neden onları bu şekilde üvey evlat gibi davranıyor sunuz
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Hiç ümidim yok. Seçim geçti nasılsa. Artık bir sonraki seçimlerde inşallah.