Son dakika: MEB'den yaz tatili iptal olacak mı olmayacak mı? sorusuna cevap geldi 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: MEB'den yaz tatili iptal olacak mı olmayacak mı? sorusuna cevap geldi 2023

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların geç kapanacağına, yaz tatilinin iptal olacağına dair iddiaları cevapladı.

Eğitim 24 Nisan 2023 15:23 0
Son dakika: MEB'den yaz tatili iptal olacak mı olmayacak mı? sorusuna cevap geldi 2023

Son dakika: Yaz tatili iptal edilecek mi edilmeyecek mi? Mahmut Özer cevapladı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bir son dakika açıklamasında bulundu. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "DİYALEKT İngilizce Dijital Eğitim Platformu Tanıtım Programı"na katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların kapanması ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

Deprem bölgesinde eğitime değinen Bakan Özer, "Bölgede eğitimi normalleştirmek için çok hızlı davranmamızın bugün neticelerini görüyoruz. Eğer eğitimi olağanüstü bölgelerde normalleştiremiyorsanız o bölgeleri normalleştirebilmeniz mümkün değildir. Çünkü Türkiye'de eğitim sistemi Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde son 20 yılda yapılan yatırımlarla devasa bir sisteme dönüştü" ifadelerini kullandı.

ARAPÇA EĞİTİMİNDE CİDDİ SIKINTI VAR: YENİ SÜREÇ BAŞLIYOR

Arapça eğitiminde yeni bir başlangıç yapacaklarını, eğitimde sıkıntı olduğunu söyleyen Bakan Özer, "Yaklaşık 1,4 milyon öğrencimiz imam hatip liselerinde eğitim görüyor. Orada Arapça öğrenimiyle ilgili ciddi sıkıntılar var. Aslında İngilizcedeki okuduğunu anlama becerisi Arapça için de geçerli. Dinlemek, dinlediğini anlama, yazma ve konuşma yani 4 beceriyle ilgili orada da sıkıntılar var. O süreci de desteklemek için Arapça Dijital Platformu'nu da bugün itibarıyla başlatıyoruz" dedi.

YAZ TATİLİ İPTAL EDİLECEK Mİ?

Deprem bölgesinde okullarda yaz tatilinin iptal edilip edilmeyeceği tartışmalarına da değinen Bakan Mahmut Özer, bir basın mensubunun, "Deprem bölgesi dışındaki 71 ilde öğrenciler için 2023-2024 eğitim öğretim yılında okulların erken açılma ihtimali olacak mı?" sorusuna şu şekilde cevap verdi:

"Hayır yok. Geçen haftaki tatili de iptal etmedik. Çünkü insanların tatile de ihtiyacı var. Olağanüstü koşullardan geçtiğimiz için süreçlere müdahale edip bir değişiklik yapmak istemedik. Dolayısıyla akademik takvimi de zamanında tamamlayacağız. 2023-2024 eğitim öğretim yılının başlangıcını da zamanında yapacağız. Öne çekme diye bir şey yok"

Bu açıklamaya göre yaz tatili iptal edilmeyecek. Okullar 16 Haziran 2023 Cuma günü tatil edilecek ve yaz tatili başlayacak.

GELECEK SENE OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Gelecek senenin akademik takvimi henüz yayınlanmadı. Beklentimize göre 11 Eylül 2023'te okulların açılması bekleniyor. Akademik takvimden haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç