Son Dakika: MEB'den Öğretmen Seminerleri Açıklaması Geldi: Öğretmenlere 2 Müjde
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: MEB'den Öğretmen Seminerleri Açıklaması Geldi: Öğretmenlere 2 Müjde

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bir son dakika açıklaması yaptı ve öğretmen yaz seminerlerinin uzaktan yapılacağını söyledi.

Eğitim 27 Mayıs 2022 12:51 0
Son Dakika: MEB'den Öğretmen Seminerleri Açıklaması Geldi: Öğretmenlere 2 Müjde

Son dakika: Öğretmenlerin seminerleri hakkında son dakika açıklaması geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Beyoğlu Mustafa Kandıralı Güzel Sanatlar Lisesinin açılış törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı son dakika açıklamasında, öğretmenlerin 20-24 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan Yaz Dönemi Mesleki Çalışma Programı'nın uzaktan eğitim yoluyla ÖBA üzerinden yapılacağını kamuoyuna açıklşadı.

Öğretmenlere iki müjdesinin olduğunu açıklayan Bakan Özer, "Mesleki çalışma dönemlerinde, ikinci dönem ve ara dönemde olduğu gibi okul kapandıktan sonra 20-24 Haziran tarihleri arasındaki mesleki çalışma döneminde yani seminerler haftasında öğretmenlerimize izin veriyoruz, okula gelmeyecekler. Öğretmen Bilişim Ağı ile uzaktan eğitim yoluyla mesleki gelişimlerini tamamlayacaklar. Birinci müjdemiz bu."

İKİNCİ MÜJDE

"İkincisi 27-30 Haziran tarihleri arasında da Bakanlık tarafından idari izinli sayılacaklar. 1 Temmuz'a kadar öğretmenlerimiz kendi girişimlerini kendileri planlayacaklar." 

Açıklama MEB resmi internet adresi üzerinden yayımlandı. İşte o açıklamanın tam metni:

Mahmut Özer programda yaptığı açıklamada, "Son 19 yılda da zaten ana odak eğitimdeki büyük dönüşümün ana odağı eğitimin önündeki engelleri kaldırmaktır. Erişim engelini kaldırmak, kılık kıyafetten, başörtüsünden dolayı eğitime erişimin önündeki engelleri kaldırmak, katsayı mağduriyetinden dolayı yükseköğretime erişimin önündeki engeli kaldırmak, okullar yapılmadığı için kız çocuklarının eğitime erişmediği bir yerde 'kız çocukları niye eğitime gitmiyor' diye sürekli suçlandığı bir ortamda okulları kurarak kızların eğitime erişimini sağlamak." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç