Son dakika: MEB ücretli öğretmenlik başvurusu başladı 2023 2024 İşte şartları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: MEB ücretli öğretmenlik başvurusu başladı 2023 2024 İşte şartları

Son dakika haberi geldi: Milli Eğitim Bakanlığı 2023 2024 ücretli öğretmenlik başvuruları başladı. İşte başvuru genel şartları.

Son dakika: MEB ücretli öğretmenlik başvurusu başladı 2023 2024 İşte şartları

Ücretli öğretmenlik başvuru duyurusu geldi.

Ücretli öğretmenlik hakkında son dakika açıklaması geldi. Bazı ilçelerde duyurular yayınlandı ve ücretli öğretmenlik başvurusunun başladığına yer verildi.

Başvuruların başlaması ile birlikte birçok kişi ücretli öğretmenlik müracaatını yapmaya başladı. Peki ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılacak? Başvuru şartları nedir? Başvurular ne zaman, nasıl yapılacak? İşte başvuru bilgileri.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

İlana başvuruda bulunacak adayların aşağıdaki genel şartları taşıması gerekmektedir:

1. Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

2. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. Maddesinde belirtilen Genel ve Özel şartları taşıyor olmak.

3. Türk Ceza Kanunu'nun 53'üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

4. Sağlık durumunun öğretmenlik görevini yapmasına engel olmamak.

5. Erkek adaylar için askerlikle ilişkisi bulunmamak. Askerliğini yapmış, askerlikten muaf ya da askerliği tecil edilmiş olmak.(Bakaya kalmamak).

6. Yurt dışındaki yükseköğretim kuramlarından mezun olanlar bakımından, öğreniminin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denkliği yapılmış olmak.

7.  Emekli olan branş ve sınıf öğretmenleri ek ders ücreti karşılığı öğretmenlik başvurusu müracaatında bulunabilecektir.

BAŞVURULAR BAZI İLLER İÇİN BAŞLADI

Bazı il ve ilçelerde başvurular başladı. Ancak e devlet kapısı üzerinden henüz başvuru başlamadı.

Başvuru yapmak isteyenlerin başvuru yapacağı il ilçe milli eğitim müdürlüğüne giderek müracaatını yapması gerekmektedir. Örnek vermek gerekirse Viranşehir Milli Eğitim Müdürlüğü başvuruları 16 Ağustos tarihine kadar alıyor. Pendik İlçe Milli Eğitim ise 1 Eylül tarihine kadar başvuruları alıyor. Başvuru için il ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü sitesine göz atın ya da şahsen başvurunuzu yapın. Kadın erkek adaylarla tanışmak ve bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç