Son dakika: MEB öğretmen tayinleri ve ataması hakkında açıklama
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: MEB öğretmen tayinleri ve ataması hakkında açıklama

Son dakika haberi: Talip Geylan yaptığı son dakika açıklamasında öğretmen ataması ve OHAL illerinde öğretmen tayinine değindi.

Eğitim 24 Şubat 2023 16:16 0
Son dakika: MEB öğretmen tayinleri ve ataması hakkında açıklama

Öğretmen ataması ve deprem illerinden tayin hakkında son dakika açıklaması.

Deprem olan illerden diğer illere tayin isteyecek öğretmenlerle ilgili son dakika açıklaması geldi. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı, Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve  UAESEB Genel Başkanı Talip Geylan yaptığı son dakika açıklamasında MEB ile yapılan toplantıya değindi.

Geylan yaptığı açıklamada atama bekleyen öğretmenlerin gndeme geldiğini ve öğretmen atamasının kısa sürede yapılması gerektiğini söyledi. İşte Geylan'ın açıklaması:

Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer’in düzenlediği toplantıya iştirak ederek, sahadan aldığımız tespitler doğrultusunda deprem bölgesinde yapılacaklara dair görüş ve önerilerimiz dile getirdik.

-Fiziki kayıplarının yanı sıra ciddi psikolojik bir yıkım yaşamış olan bu öğretmenlerimizin sağlıklı ve verimli eğitim hizmeti vermesi mümkün görünmemektedir. Dolayısıyla bölgedeki öğretmenlerimizden dileyenlerin öğretim yılı sonuna kadar başka illere görevlendirilmesi uygun olacaktır.

EŞ DURUMUNDA SÜRE ŞARTI ARANMAMALI

-Deprem bölgesinde görev yapan ve eş durumundan dolayı tayin isteyen öğretmenlerimize süre şartı aranmaksızın nakil hakkı verilmelidir.

ÖĞRETMENLERİN BARINMA SORUNU

-Öğretmenlerin ve diğer eğitim çalışanlarının barınma sorunu temel problemdir.
Dolayısıyla, kurulacak konteynır şehirlerde öğretmenlere öncelik verilmesi, okullarımızın açılabilmesi için ön koşul olarak değerlendirilmelidir.

BU İLLERDEKİ KARAR YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

-Okulların Adana, Kilis ve Şanlıurfa’da 1 Mart’ta açılacağı duyurusu gözden geçirilmelidir. Çünkü 6,4’lük son depremle birlikte yeni koşullar oluşmuştur.

GÖREVLENDİRMELERDE GÖNÜLLÜLÜK ESAS ALINMALI

-Mülki amirlerin, bölgedeki okul yöneticilerini ve öğretmenleri zoraki görevlendirmeleri doğru değildir.Yakınlarını kaybetmiş,şehir dışına zorunlu göç etmiş,enkaz altında kalan yakınları ve varlıkları için uğraş veren meslektaşlarımızın görevlendirmelerinde gönüllülük esas alınmalıdır.

YENİ ÖĞRETMEN ATAMASI

-Yeni öğretmen ataması süreci bir an önce başlatılmalıdır. -Türk Eğitim-Sen’in yıllardır dile getirdiği Zorunlu Hizmet Tazminatı benzeri bir uygulama, depremin oluşturduğu yeni zor koşullarda görev yapan öğretmenlere yönelik olarak bir an önce hayata geçirilmelidir. Bu tedbir, hem her şeye rağmen bölgede kalan hem de bölgeyi tercih edecek öğretmenlerimizi teşvik edecektir.

8 VE 12. SINIFLAR İÇİN HAZIRLIK KURSLARI

-Deprem bölgesinde dershane ve özel kurs imkanından yoksun kalan 8. ve 12. Sınıf öğrencileri için sınava hazırlık kursları düzenlenmelidir"

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç