Son dakika: Matrah affı geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Matrah affı geldi

Yapılandırma kanun teklifi dün meclisten geçti. Son dakika kanuna eklenen düzenleme ile matrah affı geldi.

Haberler 10 Mart 2023 08:48 0
Son dakika: Matrah affı geldi

Yapılandırma teklfine matrah affı da eklendi.

Önceki gün akşam saatlerinde Yapılandırma Kanun Teklifi mecliste onaylandı. Onaylanan kanun teklifinin önümüzdeki günlerde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor. Yürürlüğe girdikten sonra yapılandırma başvuruları başlayacak ve devlete olan 2 bin liranın altındaki borçlar silinecek. Kalan borçlar ise 48 aya kadar vade ile yapılandırılacak.

Devlete olan borçlarını zamanında ödeyemeyenlere gelen borç yapılandırmasına gece yarısı bir madde eklendi. Eklenen madde ile matrah artırımı geldi. Matrah artırımından yararlanan vergi mükellefleri, seçimden önce devlete para yatırarak vergi denetimlerinden kurtulacak.

Söz konusu yasa teklifine eklenen yeni madde lie birlikte 2022 yılı için matrah artırıkmında bulunan gelir vergisi mükelleflerinden işletme hesabı esasına göre defter tutanlar, 105 bin liradan, bilanço esasına göre defter tutanlar ile serbest meslek erbabı 200 bin liradan, kurumlar vergisi mükellefleri de 500 bin liradan az sürede olmamak üzere matrah artırımında bulunabilecek. Matrah artırımına giden mükelleflere geriye dönük vergi incelemesi yapılmayacak.

TBMM'de son anda eklenen yeni önerge ile mikro işletmeler teknoparklarda ek vergilerden muaf olacak. Yabancı ülkelere gönderilen fakat ülkeye dönüşte kamuya olan mecburi hizmetlerini yapmayanların borçlaırna yapılandırma gelecek. Öte yandan düzenleme ile Adıyaman ve MAlatya'da üretilen kıyılmış tütünden alınan ÖTV'de yüzde 50 indirim olacak.

Düzenleme önümüzdeki günlerde Resmi Gazete'de yayınlanacak ve yürürlüğe girecek. Daha sonra yapılandırma başvuruları başlayacak.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç