Son Dakika: Maske Takma Zorunluluğunun Kalkacağı Tarihi Verdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Maske Takma Zorunluluğunun Kalkacağı Tarihi Verdi

Maske kısıtlamasının kalkacağı tarih hakkında son dakika açıklaması geldi. Bilim Kurulu üyesi yeni açıklamayı yaptı.

Sağlık 2 Mayıs 2022 22:44 1
Son Dakika: Maske Takma Zorunluluğunun Kalkacağı Tarihi Verdi

Tüm kısıtlamalara veda edeceğimiz tarih hakkında açıklama Bilim Kurulu üyesinden geldi.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu geçen hafta toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da video konferans yolu ile katıldığı toplantıda önemli kararlar alındı. Toplantıdan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yaptı ve topolu taşıma ile hastaneler, sağlık kuruluşları haricinde diğer tüm yerlerde maske kısıtlamasının kalktığını söyledi. Maske yasağının kalkması vatandaşlarda sevince neden olurken Cumhurbaşkanı Erdoğan, vaka sayısının 1000'in altına gerilemesinden sonra diğer yerlerde de maske kısıtlamasının kaldırılacağını söylemişti. Bu konuda bugün dikkat çeken bir son dakika açıklaması geldi. 

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nurettin Yiyit yatığı son dakika açıklamasında maske zorunluluğunun tamamen kalkacağı tarih hakkında bilgi verdi. Salgın için şu anda endişe edecek bir şey olmadığını söyleyen Yiyit, omicron varyantının hızlı şekilde yayıldığını , ancak şimdilik endişe edecek bir durum olmadığını söyledi. 

“Son Bilim Kurulu toplantımız Cumhurbaşkanımızın başkanlığında Külliye’de yapıldı ve bir daha gerekmedikçe toplantı yapmama kararına varıldı. Bütün o kısıtlamaları ve Covid-19'un bize getirdiği sıkıntılardan hepsinden kurtulmaya karar verdik." diyerek açıklamasına başlayan Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yiyit, "Sadece toplu taşıma ve özellikle sağlık tesislerinde maske kullanımının bir süre devam etmesi ve bunun da günlük rakamın binin altına düştüğü anda kaldırılması söz konusu. Yakın bir zamanda muhtemelen bir hafta, 10 gün için en son kalan kısıtlamaların kalkacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı. 

 

Özellikle bayramda vatandaşların hastalık konusunda tedirgin olduğunu söyleyen Yiyit, 10 gün içinde vaka sayılarının 1000'in altına düşmesinin beklendiğini, bununla birlikte kalan maske kısıtlmalarının da kalkacağını söyledi. 

 

Sizce toplu taşımada ve hastanelerde maske yasağı kalkmalı mı ? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Hayır kalkmamali