Son Dakika: Maske Genelgesi Yayımlandı İşte Kısıtlama Olan ve Olmayan Yerler
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Maske Genelgesi Yayımlandı İşte Kısıtlama Olan ve Olmayan Yerler

Son dakika haberi: İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada koronavirüs genelgesine yer verildi ve maske kısıtlaması hakkında detaylara yer verildi.

Sağlık 27 Nisan 2022 11:02 0
Son Dakika: Maske Genelgesi Yayımlandı İşte Kısıtlama Olan ve Olmayan Yerler

Son dakika : İçişleri Bakanlığı maske yasağının nerelerde kaldırıldığını, nerelerde yasağın devam edeceğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada 81 şehre Covid genelgesi gönderildiğine yer verildi. Önceki gün yapılan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısından sonra alınan maske kararı için yayımlanan genelge, 'Kapalı Alanlarda Maske Kullanımı' başlığı ile illere gönderildi. Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 3 yıldır çeşitli kapsamlarda uygulanan kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu tümüyle kaldırılmıştır. Sadece toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarında maske uygulamasına, vaka sayısı 1000'in altına düşene kadar bir müddet daha devam edilecektir." ifadelerini kullandı. 

İÇİŞLERİ GENELGE YAYIMLADI

Az önce İçişleri Bakanlığı bir genelge yayımladı. Söz konusu genelgede maske kullanımının nerelerde zorunlu olacağı, nerelerde kısıtlamanın kaldırıldığına yer verildi. 

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan "kapalı alanlarda maske kullanımı"na ilişkin genelgesinde detaylar şu şekilde paylaşıldı:

MASKENİN KALDIRILDIĞI YERLER,  ZORUNLU OLACAĞI YERLER

Toplu taşıma ile sağlık kuruluşları hariç olmak üzere bundan sonra kapalı alanlarda maske kullanımı zorunlu olmayacak. Daha önce yeterli havalandırma yoksa maske zorunluydu. Artık kapalı alanlarda yeterli havalandırma şartı aranmadan maske kullanımı kaldırıldı. 

İkinci maddede ise maskenin zorunlu olduğu yerler için detaya yer verildi. Buna göre vaka sayısı 1000'in altına düşene kadar sağlık kuruluşları ile toplu taşımalarda maske kullanımı zorunlu olacak. Vaka sayısının 1000'in altına düşmesinin ardından alınacak karar ile maske kullanımı buralarda da kaldırılabilecek. 

Genelgenin devamında, "Valilerimizce, yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararlarının ivedilikle alınacak ve uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecektir." denildi.

OKULLARDA YASAK KALKTI MI?

Okullarda maske kısıtlaması kalkıp kalkmadığı konusu merak edilen konulardan biri olmuştu. Bakan Koca konu ile ilgili bilim kurulu toplantısından sonra bir açıklama yaptı ve maske kısıtlamasının okullarda da kaldırıldığını söyledi. Bakan açıklamasında, "Okullarda ve diğer kapalı alanlarda maske mecburiyeti kalktı. Toplu taşıma araçlarıyla sağlık kuruluşları, vaka sayısı 1.000'in altına düşene kadar uygulamada istisnayı teşkil ediyor. Çok yakında yüzümüzün akıyla maskesiz hayata geçiyoruz. Dün 2.604 olan vaka sayısından bu belli!" demişti.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç