Son dakika: Maraş depreminde vefat sayfası açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Maraş depreminde vefat sayfası açıklandı

Son dakika haberi: Kahramanmaraş merkezli meydana gelen büyük depremde can kaybı artıyor.

Son Dakika 11 Mart 2023 18:49 0
Son dakika: Maraş depreminde vefat sayfası açıklandı

Son dakika: Depremde toplam can kaybı açıklandı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen büyük depremin yaraları satılıyor. Bölgeden gelen son dakika açıklamasında depremde hayatıı kaybedenlerin sayısına yer verildi. AFAD Başkanı Yunus Sezer yaptığı son dakika açıklamasında depremde can kaybını duyurdu. Sezer yaptığı açıklamada 47 bin 975 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

HAYATINI KAYBEDEN SURİYELİ SAYISI

Sezer yaptığı son dakika açıklamasında, "Hayatını kaybedenler arasında Suriyeli olmak üzere 6 bin 278 yabancı uyruklu da bulunuyor. Şu an itibarıyla 414 bin 323 çadır kurulmuş durumda. Şu anda da 13 bin civarında mobil duş ve tuvalet ihtiyaç alanlarına gönderilmiş durumda" ifadelerini kullandı.

Deprem dışındaki yerlerde misafir edilen vatandaşlar hakkında bilgi veren Sezer, "Şu an itibarıyla 273 bin depremzedemiz, deprem dışındaki yerlerde misafir ediliyor. Bir taraftan enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor, bir taraftan çadır ve konteyner kent kurulumu devam ediyor" dedi.

HASARLI BİNALAR HAKKINDA AÇIKLAMA

Hasarlı binalara girilmemesi konusuna değinen Sezer, "Ramazan ayında gıda konusundaki, iftar ve sahur hem de oruç tutamayanlar için de normal öğünler devam edecek. Desteklerin devam etmesi çok önemli. Hijyen malzemesi konusundaki ihtiyaçlarımız da çok önemli. Artçı sarsıntılar devam ediyor, bölgede yıkılacak ağır hasarlı binalar var. Vatandaşlarımızın girmemesi konusunda uyarılarımız devam ediyor. Artçı sarsıntıların hem bölgede hem de bölge dışında devam edeceğini düşünüyoruz" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç