Son dakika: Mahkumlar için genelge
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Mahkumlar için genelge

Mahkumları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Gelen düzenlemede cezaevinde birçok değişiklik yapılacağı öğrenildi.

Haberler 15 Ocak 2023 08:31 13
Son dakika: Mahkumlar için genelge

Mahkumları ilgilendiren genelge: İşte gelen yeni düzenlemeler.

Cezaevinde kalan mahkumları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Sabah Gazetesi'nden İlker Turak bugün kaleme aldığı yazısında Bakan Bozdağ'ın açıklamalarını aktardı. Açıklamaya göre Bekir Bozdağ, bir genelge hazırladıklarını ve yönetmelikte önemli değişikliklere gideceklerini söyledi.

Yeni yönetmeliğe göre artık mahkumların ödediği elektrik faturası işyeri faturası olarak değil normal ev faturası olarak kesilecek. Koğuşlarda olabilecek giyim eşyalarının miktarının arttırılacağına , sağlık hakların güçlendirileceğine yer verildi. Cezaevinde çocuğu ile olan mahkumlara mama bez desteği verileceği bildirildi.

Yeni düzenlemeye göre su ve ısınma giderleri bakanlık tarafından zaten karşılanıyordu. Kendi talepleri ile kullanılan elektrik ise ticarethane olarak değil meslek olarak fatura edilecek. Hassas gruplar içinde yer alan çocuk ve kadın hükümlülere pozitif ayrıcalık verilecek ve tüm elektrik giderleri devlet tarafından karşılanacak.

Düzenlemeye göre mahkumların koğuşta yanlarında bulundurabilecekleri eşyaların sayısı ve türleri arttırılacak. Eşyaların tek tek sayılması da son bulacak.

Bunların yanı sıra doktor raporı olması durumunda baston, ortopedik yatak ve boyunluk ile solunum ve işitme cihazı da alınabilecek.

Cezaevindeki bebeklere devlet bakacak ve emziren annelere ihtiyaç duydukları gıda maddeleri , süt pompası, biberon, mama sandalyesi gibi malzemeler çocuğun gelişimi için gerekli olanlar, çocuk bezi ve beşik ile oyuncaklar devlet tarafından karşılanacak ve hükümlüye verilecek.

Nakil sırasında eşyaların taşınma masrafını da devlet verecek.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (13)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Ay Önce
Ya sayın bakan bunların yerine birkereligine tüm mahkumlara annelere babalara eş lere birkereline af istiyoruz suczuz yargısız benzetme iftira feto cezaları bunları göz ardı etmeyin aff
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Cezaevlerinde binlerce suçsuz var Sadece bir tanığın verdiği iftira ifadesiyle onlarca yıl ceza alan mahkum ne yapsın bu genelgeleri onlar af istiyorlar
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Af istiyoruz
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Af verin af
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Af istiyoruz onlarin cikaracaklari genelge ile kendi cocuklarina yapsinlar versinler yeter artik bu nedir ya hersey daha kotuye giden bu hayatta biseyleri dogru yapin ve butun kanunlari duzeltin isinize geldigi gibi degil olmasi gereken gibi