Son Dakika: Maaşlara Yüzde 43 Zam Geliyor İşte Memur Emekli Temmuz Maaş Hesaplama
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Maaşlara Yüzde 43 Zam Geliyor İşte Memur Emekli Temmuz Maaş Hesaplama

Son dakika haberi: Emekli ile memur maaşlarına yapılacak zam hakkında son dakika açıklaması geldi. İşte son rakamlara göre zam oranı.

Çalışma Hayatı 25 Mayıs 2022 09:17 2
Son Dakika: Maaşlara Yüzde 43 Zam Geliyor İşte Memur Emekli Temmuz Maaş Hesaplama

Temmuz ayında maaşlara yüzde 43 zam geliyor.

Merkez Bankası tarafından bir açıklama yapıldı ve yıl sonu enflasyon beklentisi kamuoyuna duyuruldu. Mayıs ayı Piyasa Katılımcıları anketinden çıkan sonuçlara baktığımızda ise enfalsyon beklentisinin yüzde 3.97 seviyesinde olduğu görülürken Haziran ayı için ise enflasyon beklentisi 2.97 seviyesinde gerçekleşti.

4 AYLIK ENFLASYON FARKI

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 2022 yılında şimdiye kadar açıklanan enflasyon rakamlarına baktığımızda , Aralık 2021 'de 686.95 seviyesinde olan TÜFE endeksi Nisan 2022 tarihi itibarıyla 904.79 seviyesine kadar çıktı. Bu hesaplamaya göre enfalsyon farkı 31.71 seviyesinde gerçekleşti. Yani ilk 4 aylık enflasyon farkı 31.71 olurken emekli ve memurların alacakları maaş zamları da bu rakam ile netleşmeye başladı. 

Memurlar ile memur emeklileri enflasyon farkı ile toplu sözleşme zammına göre maaş zammı alırken SSK ile Bağ Kur emeklileri, son 6 ayda gerçekleşen enflasyon kadar maaş zammı almaktadır. 

TİS ZAMMI YÜZDE 7

Temmuz ayında toplu sözleşmeden memurlar ile memur emeklilerine yüzde 7 seviyesine zam gelecek. Bunun üzerine ek olarak enflasyon farkı eklenecek. Enflasyon farkı hesaplaması yaptığımızda ise (31,71 - 7,5 + 7) yüzde 31.21 rakamı çıkıyor. Hesaplama enflasyon farkından önceki TİS zammının çıkarılması ve yeni TİS zammının eklenmesi ile yapılıyor. 

Mekrez Bankası ise Mayıs ile Haziran ayı beklenti anketini paylaştı. Buna göre Mayıs'ta yüzde 3.97 TÜFE beklenirken Haziran ayhında 2.97 TÜFE beklendiğine yer verildi. 

Eğer bu şekilde gerçekleşirse TÜFE Yüzde 41 seviyesine kadar çıkacak. 

SSK VE BAĞKUR EMEKLİLERİ ZAMMI

Eğer bu şekilde olursa SSK ile Bağ Kur emeklileri yüzde 41 seviyesinde maaş zammı alacak.

MEMUR İLE MEMUR EMEKLİSİ

TÜFE'ye göre hesaplandığında da memur ile memur emeklisi (41- 7,5 + 7) yüzde 40.5'lik maaş zammı alacak. 

REFAH PAYI ZAMMI GELİYOR

Ocak ayında maaşlara, bu orana ek olarak yüzde 2.5'luk bir ek zam yapılmıştı. Bakan Vedat Bilgin yaptığı son açıklamada bu ek zammın Temmuz ayında da yapılacağını, memur ile emeklilere Temmuz ayında ek zammın gündemde olduğunu söyledi. 

Buna göre bakıldığında ise memurlara yüzde 43 oranında bir zam öne çıkıyor. 

Bu zamla birlikte en düşük memur maaşı 9 bin 193 liraya , en düşk emekli aylığı ise memurlarda 6 bin 133 liraya çıkacak.

Esnaf emeklisinde en düşük maaş 4 bin 156 liraya , 200'den önce emekli olan SSK'lıda 4 bin 641 liraya çıkacak. 

ÖZETLE

Özetlemek gerekirse Merkez Bankası'nın açıkladığı beklentiye göre maaş zammı yapılırsa memurlar ile memur emeklileri yüzde 43 zam, SSK ile Bağ Kur emeklileri ise yüzde 41 zam alacak. Sizce bu zamlar yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Mayıs ayı enflasyon rakamları TÜİK tarafından 3 Haziran 2022 günü açıklanacak. Haziran ayı enflasyonu ise 4 Temmuz 2022 tarihinde açıklanacak. Bu tarihlerde açıklanacak enflasyon ile birlikte memur ile emekliilerin alacakları net maaş zamları belli olacak. 

ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son açıklamada 1 Mayıs günü açıklanmayan ek zam müjdesinin Haziran ayı sonuna ertelendiğini söyledi. Haziran ayı sonunda netleşecek enflasyon rakamlarına göre bir düzenleme yapılacağı ve maaşlara bu konuda bir ayar geleceği öğrenildi.

CUMHURBAŞKANI JESTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Haziran ayı sonunda memur emekli, asgari ücretlilerin maaşlarına ek zammı açıklayacağı öğrenildi. Açıklama geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Allah aşkına maaşlara zam yapmayın yeter artık 2850 iken aldığım maaştan kenara para koyabiliyodum alışverişimi poşet poşet yapıyodum şuan ise yarısı kadar alışveriş yapmak için kıyıdaki üç kuruşuda önümüzdeki aylarda aç kalmamak için harcıyoruz bizler maaşlara zam istemiyoruz boş koltukları çöpe atın vergiyi düşürün gelen zammı sabitleyin biz bu fiyatta kuru ekmeklede doyarız tepedekiler gibi manda yoğurdu ile hurma yemesekte olur
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yüzde 60 80 arası bile kurtarmaz insanlar perişan halde herseye zam geliyor maaşa zam gelmeden herşey iki katına çıkıyor verilenden hiç bir şey anlamıyor vatandaş