Son Dakika: Maaşlara Ek Zam Toplantıları Başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Maaşlara Ek Zam Toplantıları Başladı

Asgari ücretlilere, memurlara ve emeklilere ek zammın yapılması için toplantılar yapılmaya başlandı.

Çalışma Hayatı 20 Mayıs 2022 14:41 4
Son Dakika: Maaşlara Ek Zam Toplantıları Başladı

AK Parti açıkladı: Asgari ücrete , emekliye ve memur maaşlarına ek zam için toplatılar başladı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı son açıklamada , asgari ücrete 2022 yılı içinde 2. zammın yapılması için toplantıların başladığını söyledi. Toplantıların başladığını ve Çalışma Bakanı Bilgin'in düzenli olarak süreç hakkında bilgi verdiğini söyleyen Çelik, toplantıda asgari ücretli, emekli ve memurlara ek zam için seçeneklerin görüşüldüğüü söyledi. 

Bir takvim oluşturulduğunu söyleyen Çelik, toplantılardan sonuçların çıkması ve olgunlaşmasının ardından gerekli açıklamanın yapılacağını söyledi.

MEMUR VE EMEKLİYE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Bilindiği üzere memurlar ile emekliler her 6 ayda bir enflasyon hesabına göre maaş zammı almaktadır. Şimdiye kadar açıklanna enflasyon ve kalan 2 aylık enflasyonun beklentilerine göre memurlar için TİS zammının da eklenmesi ile birlikte yüzde 38 seviyesinde bir maaş zammı oluşmuş durumda. Bakan Bilgin memurlar için bir de sosyal refah payının verileceğini söyledi. Bununla birlikte yüzde 40 seviyesinde bir maaş zammı bekleniyor. Bu zamla en düşük memur maaşının 8 bin 872 liraya çıkması bekleniyor. 

SSK ve bağkur emeklileri için ise yüzde 38.5'lik bir zam bekleniyor. Esnaflarda en düşük maaş 4 bin 83 , 2000'den önce emekli olan SSK'lıların maaşı  4 bin 559 liraya çıkacak.

Memur emeklileri ise yüzde 38 civarında bir maaş zammı alacak.En düşük memur emeklisi maaşı 5 bin 918 lira olacak. 

Ancak Bakan Bilgin, çalışanları ve emeklileri enflasyondan korumak için bir çalışma başlattıklarını söyledi. Bu çalışma ile ek zam yapılacak. 

ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM GELECEK?

Asgari ücrete ise 750 lira ile 1000 lira arasında bir zam yapılması bekleniyor. Sizce 1000 TL'lik zam yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

1 MAYIS'TA GELMEYEN AÇIKLAMANIN GELECEĞİ TARİH BELLİ OLDU

Çalışma Bakanı , Kadir Gecesi'nde yaptığı açıklamada maaşlara ek zam açıklamasının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 1 Mayıs'ta verileceğini söyledi. Ancak 1 Mayıs'ta açıklama gelmedi. Bakan Vedat Bilgin yaptığı son açıklamada maaşlara yapılacak zam için açıklamanın Haziran ayı sonunda geleceğini söyledi. Yani ek zammın netleşmesi için en az 5 hafta daha bekleyeceğiz.

Açıklama geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yeterli değil
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yeterli deyil
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yeterli deyil çünkü market fiyatlarından ötürü banka küresi borçlarımızı ödeyemez hale geldik ve ğün gittikçe her şey sahada kötüye gidiyor
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Zam yapacak kesim kendileri bir ay asgari ücretle geçinsin sonra bu yeter desin bizde kabul edelim milletle dalga geçiyorlar bunlar CB çalışma bakanı hazine bakanı maliye bakanı ve en önemlisi TÜİK hatta TÜİK ye çalışanlara asgari ücretle çalışsın bizde onların alışveriş yaptıkları yeri öğrenelim onlar promsnuçta