Son dakika: Limak Doğu Anadolu Çimento halka arz onayı geldi: Talep toplama ne zaman, 1 lot kaç TL?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Limak Doğu Anadolu Çimento halka arz onayı geldi: Talep toplama ne zaman, 1 lot kaç TL?

Son dakika haberi: Limak Doğu Anadolu Çimento Sanayi ve Ticaret şirketi halka arz oluyor. Peki talep toplama ne zaman? 1 lot kaç TL?

Halka Arz 8 Şubat 2024 0
Son dakika: Limak Doğu Anadolu Çimento halka arz onayı geldi: Talep toplama ne zaman, 1 lot kaç TL?

Limak Doğu Anadolu Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ halka arz oluyor: Talep troplama ne zaman, 1 lot kaç TL?

Sermaye Piyasası Kurulu tarafındna bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada 2024 yılının yeni halka arzı duyuruldu. Peki Limak halka arzı ne zaman? Limak talep toplama tarihleri belli oldu mu? Limak 1 lot fiyatı kaç TL? Limat kaç lot verir? Hisse, katılım endeksine uygun mu?

Şubat ayına kadar halka arz olmamış, geçen hafta 2 şirketin halka arzı onaylanmıştı. Bu hafta yayınlanan yeni bültende 1 şirketin daha halka arzına onay verildiği bildirildi. Halka arzına onay verilen şirket ise Limak oldu.

Yayınlanan izahnameye baktığımızda 386 milyon 179 bin 700 nominal değerli mevcut sermayenin 130 milyon bedelli sermaye artırımı ile 516 milyon 179 bin 700'e çıkarılacağı, buna ek olarak 25 milyon 930 bin mevcut pay satışı da olacağı bildirildi.

Mevcut pay satışı ile ilgili detaylar ise şu şekilde açıklandı:

"Limak Doğu Anadolu Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ’nin mevcut ortağı Limak Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ’nin sahip olduğu 25.930.000 TL nominal değerli (B) grubu paylar halka arza konu edilecektir"

1 LOT KAÇ TL?

Limak'ın 1 lot hissesi 16.20 TL'den satışa çıkacak ve talep toplama bu fiyat üzerinden alınacak.

HALKA ARZ BÜYÜKLÜĞÜ

130 milyon bedelli, 25 milyon 930 bin ise mevcut pay satışı ile birlikte toplamda 155 milyon 930 bin nominal değerli pay halka arz olacak. 1 lot fiyatı ile çarpıldığında 2 milyar 526 milyon 66 bin liralık dev bir büyüklük karşımıza çıkıyor.

TALEP TOPLAMA NE ZAMAN?

Talep toplama tarihleri henüz belli değil. Ancak beklentilerimize göre 14 Şubat tarihinde halka arz başvurusunun başlaması bekleniyor. Talep toplama tarihi belli olduğunda haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi değildir. Finans7 borsa, hisseler, kripto paralar, piyasalar, döviz ve emtia fiyatları hakkında herhangi bir yatırım tavsiyesi vermez. Sadece bilgilendirir.

Kaynak: Finans7

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç