Son Dakika: KYK Kredi Borcu Olanlara Kötü Haber!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: KYK Kredi Borcu Olanlara Kötü Haber!

KYK kredi borcu olan vatandaşları üzen son dakika açıklaması geldi. Açıklama Bakan Nebati'den geldi.

Kredi 23 Haz 2022 15:57 37
Son Dakika: KYK Kredi Borcu Olanlara Kötü Haber!

Son dakika : 241 milyar liralık alacaktan vazgeçiliyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Nebati yaptığı açıklamada 241 milyar liralık alacaktan vazgeçileceğini söyledi. Bu açıklamanın detaylarına baktığımızda KYK kredi borçlarının olmaması dikkatleri çekti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı açıklamada enflasyona değindi ve ''Azalan dış finansman ihtiyacı ile birlikte enflasyon üzerindeki kur baskılarının düşeceğini öngörüyoruz'' dedi.

241 MİLYAR ALACAKTAN VAZGEÇİLECEK

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, vergiler hakkında şu açıklamaları yaptı:

"Tüm bu adımlar çerçevesinde enflasyonla mücadeleye katkı sağlamak amacıyla kamu olarak 2022 yılında 241, 3 milyar lira vergi gelirinden vazgeçiyoruz.

Tüm ücretlilerin asgari ücrete isabet eden ücretlerinden de vergi almıyoruz.

Kur Korumalı Mevduat uygulaması kapsamında Türk lirasına çevirmelerini teşvik ederek kur farkı kazançlarını, faiz ve kâr paylarını da kurumlar vergisinden istisna ettik. 

Halka açılmayı teşvik etmek amacıyla borsada ilk defa işlem görmek üzere paylarının en az yüzde 20’sini halka arz eden şirketlere beş yıl boyunca 2 puan kurumlar vergisi indirimini sağladık.

Katma Değer Vergisi’ndeki sadeleştirme çalışmalarımızı sürdürüyoruz

Salgının ekonomik ve sosyal etkilerinin azaltılması, enflasyonla mücadelenin ve finansal istikrarın desteklenmesi amacıyla vergi politikası araçlarımızı mali disiplinden taviz vermeden kullandık. Bu kapsamda, biraz önce de belirttiğim gibi 2021 yılında 154,2 milyar lira vergi gelirinden vazgeçtik, 2022 yılında ise 241,3 milyar lira vergi gelirinden vazgeçiyoruz."

KYK BORÇLARINA AF BEKLEYENLERE KÖTÜ HABER

Bakan Nebati yaptığı açıklamada alacaktan vazgeçilecek vergiler yukarıda özetledi. Bu açıklamalara baktığımızda KYK borçlarına herhangi bir affın gündemde olmadığı görüldü.

Bir ihtimal yapılandırma gündeme gelebilir. Ancak borçların silinmesi şimdi gündemde değil.

Sizce KYK borçlarına yapılandırma mı gelmeli yoksa af mı gelmel? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

SEÇİMLER YAKLAŞIYOR

Seçimlere 1 yıldan az süre kala partiler KYK borçları hakkında açıklama yapmaya başladı. Muhalefet partileri, seçim öncesi KYK borçları vaadinde bulundu ve borçların silineceğini söyledi.

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com 

Yorumlar (37)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Silinsin
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Silinmeli bence iş yok... çok güç ödemesi..silinsin inş
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
KYK Borçları silinmeli
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Oğlum işsiz kyk nasıl ödeyecek size önce gençlere gelecek için unut verin açlık sınırı20 10 bin lira asgari ücret 4200 bir kilo biber 25 liraysa varın hesap yapın Tfe TÜFE de
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Tabi ki silinmeli bu zor şartlar altında odenemez meslek sahıbı olunmadıktan sonra ve birde faiz bindiriliyor...