Son dakika kulis bilgisi: Temmuz 2024 en düşük emekli maaşı beklentisi belli oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika kulis bilgisi: Temmuz 2024 en düşük emekli maaşı beklentisi belli oldu

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada en düşük emekli maaşının ne kadar olacağına yer verildi.

Emekli Haberleri 28 Mayıs 2024 1
Son dakika kulis bilgisi: Temmuz 2024 en düşük emekli maaşı beklentisi belli oldu

Temmuz 2024 en düşük emekli maaşı beklentisi belli oldu.

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada en düşük emekli maaşının ne kadar olacağına yer verildi. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte ayrıntılar...

Habertürk'ten Bülent Aydemir'in aktardığına göre, bu yılı, “Emekliler Yılı” ilan eden hükümet, bütçe imkân ve dengelerini de gözeterek, en düşük emekli maaşını 12 bin 500 TL’ye çıkarmayı planlıyor. Emekli maaşlarına temmuz ayında enflasyon farkı dışında herhangi bir artış yapılmayacak ancak en düşük emekli maaşlarında kök aylıklarında yasa ile bir düzenlemeye gidilecek.

Kök aylığı 10 bin liranın altında olan 3 milyon 601 bin 551 emekli bulunuyor. İlk 6 ay içinde enflasyon farkı olan yüzde 25’lik artışı alsalar bile emekli maaşı 12 bin 500 TL’ye ulaşmıyor. Hükümet, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak yüzde 25’lik artışı en düşük emekli maaşına da olduğu gibi yansıtacak. Özetle 10 bin TL alan 3 milyon 601 bin 551 emekli, temmuzdan sonra 12 bin 500 TL alacak. Buna, yeni emekli olacaklar da dahil…

KANUN TBMM’YE SEVK EDİLECEK

Bu konuyla ilgili kanun teklifi 3 Temmuz’da enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte TBMM’ye sevk edilecek.

Bu yılın başında 7 bin 500 TL olan emekli taban aylıkları 10 bin TL’ye çıkarılmış ve bu rakamın altındaki tüm aylıklar seyyanen artışla 10 bin TL’ye tamamlanmıştı. Temmuz ayındaki artışta bazı emeklilere hiç zam yapılamaması sorunu ortaya çıkınca, bu yol tercih edilecek. Yine yasa ile emeklilere seyyanen zam yapılacak ve en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL olacak.

Sizce 12.500 TL yeterli mi? Aşağıdaki yorumlar kısmından yazın.

BAYRAM İKRAMİYESİ 3 BİN TL

16 milyona yaklaşan bütün emekliler, 16 Haziran’daki Kurban Bayramı öncesinde 3 bin TL bayram ikramiyesi alacak. 

 

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
Yazıklar olsun sizler 1 qy bu maasla gecininde öyle karar verin