Son dakika kulis bilgisi: Mahkumlara genel değil kısmi af: İşte kapsamda olmayan suçlar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika kulis bilgisi: Mahkumlara genel değil kısmi af: İşte kapsamda olmayan suçlar

Mahkumlara af için son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada kulis bilgisine yer verildi. İşte genel af için açıklama ve kapsamda olmayacak suçlar.

Haberler 26 Haz 2023 19:40 12
Son dakika kulis bilgisi: Mahkumlara genel değil kısmi af: İşte kapsamda olmayan suçlar

Genel af hakkında son dakika açıklaması.

Mahkumlara af ile ilgili TGRT Haber'de bir haber yayınlandı. Söz konusu haberde cezaevlerinde bulunan mahkum sayısına yer verilirken mahkum sayısının çok olduğu ve bir genel af ile birlikte sayının azaltılarak cezaevlerinin rahatlatılabileceğine yer verildi. Konu ile ilgili yayınlanan haberde, "Cezaevi kapasiteleri 289 bin 974. Tutuklu sayısı 341 bin 497. Kapasiteyi aşmış durumda 100 bine yakın fazla durumda. Bir genel af ya da bir af söz konusu mu? Sıkışıklığı düzeltmek için. Kapasiteyi çok zorladam kapasiteyi rahatlatmak adına düşünülebilir" ifadelerine yer verildi.

GÖRÜŞMEDİK DEDİ AMA İDDİALARI REDDETMEDİ

Kulis bilgilerinde Ömer Çelik'in açıklamasının af habercisi olduğuna yer verildi ve "Af konusu bir anda konuşulmaya, 29 Ekim tarihi konuşulmaya başlandı. Şu anda kontenjanlar taşmış durumda. Hapishaneler bu kadar mahkum kaldırmıyor. Hükümetten bir açıklama var. Biz bunu tartışmadık dedi Ömer Çelik. Ama ortada iddialar var. Ama sayın Ömer Çelik, MKYK'da görüşmedik dedi reddetmedi" denildi.

KULİSLERE GÖRE

Kulislere göre "İddia edildiği gibi af olursa genel değil kısmi af olabilir"

KAPSAMDA OLMACAKLAR

Kulis bilgilerine göre kapsamda olmayacak suçların şu şekilde olacağı ifade edildi:

Teröristler,
cinsel suçlar,
uyuşturucu suçları:

Sizce hangi suçlar kapsamda olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Af açıklaması geldiğinde bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden mobil uygulamamızı ücretsiz indirin:
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (12)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 16 Ay Önce
İçeride 2.ci kez mükerer tekerrürden yatan çok mahkum var. İnfazı yanmış yattığı ceza dosyaları tekrar açılmış ıtıraz süreleri dolmuş veya avukat tutucak maddi geliri olmayan aileler var. Ne olucak bu insanların hayatları pandemi den izinli çıkmış tam hayatına çeki düzen vereyim derken. Ufak tefek suçlardan 4 /4 mükerer tekerrürden tamamı kapalı. Hem içerdeki lere hem dışarıdakiler zor 28.ekimi beklemeye ne gerek var. Bayram önü bir kısmi Af verilemez miydi. Mahkum aileleri içeriye bakamaz oldu. Dışarıda hem özlem hem maddi manevi yük eşlerin üzerine kaldı. 2.ci kez mükerer tekerrürler için lütfen bir yasa düzenlemesi bir iyileştirme yapılamazmı. Cezaevleri 2.ci kez mükerer tekerrürlerle dolu lütfen mahkumlara ve ailelerine yardım edin. Herkes perişan oldu.
Ziyaretçi 16 Ay Önce
Acilen af gelmeli icerdekiler maddi manevi cok zor durumdalar
Ziyaretçi 16 Ay Önce
Terör cinayet cinsel kesinlikle olmamalı uyuşturucu ayrıştırma olmalı satıcı içici olarak kamu davaları ni kapsamali 4/4 mukerir suçlarda kapsamında olacak şekilde adli mahkumlar için af istiyoruz
Ziyaretçi 16 Ay Önce
Uyuşturucu baronları dışarda gariban çocukları içerde uyuşturucu da kapsama dahil edilmeli
Ziyaretçi 16 Ay Önce
Bence çok sayıda iftiraya ugriyan gençler var cezaevlerinde adlı tiplari temiz çıktıklarında dolayı halen içerde olan iftiraya uğrayan gençler var boşuna suçsuz olduklarına rağmen cezaevlerinde yatan gençler var bence onların dosyası çok iyi incelenmediginde bence iyice incelense o gençlerin suçsuz oldukları ortaya çıkar çok gençlerde dışarda şuan yargilaniyorlar hiç bişi yapmadıklarına rağmen artık bı genç çocuk korkuyor bı genç kızın yanında geçmeyi kizlar artık erkeklere iftira atmaya başladılar çünkü şimdiki kizlar eski erkekler gibi olmuş şimdiki erkeklerde eski namuslu kadınlar gibi olmuşlar korkuyorlar kızlardan bı kız kafayı taktiysa yakışıklı bı genç gordugunde o genç yüz vermediginde. Hemen koşar karakola şikayetçi olur bana taciz eti o gencin hayatıni karartıyor hemen o genç içeriye tikiyorlar bizim bu devletimize çok kızıyorum iyice arastirilmadan o gençlerin hayatlarını karartiyorlar bence o gençler af çıksın ama şu şekilde dosyalarını iyice incelensin bence neden böyle konuşuyorum benim komşumun oğlu 17 yaşlarında uzun boylu sipora gider çocuk parlak bı çocuk komşusunun kızı hergun cama çıkıp o çocuğa bakardı ve o çocuk inanki dönüp bakmazdi çok temiz bpiril pırıl bı genç çocuk kız o çocuğu elden edemediği için gidip karakolda bana taciz eti demiş çocuk halen içerde kızın adlı tipi hepsi temiz çıktığına rağmen neymiş o kız ben şikayetçiyim dediği için. Çocuk halen içerde yazık degilmi o gençlerin sicilerini kirletiyorlar bence devletimiz bunlara bı el atsınlar yapanı çıkartmasınlar yapmayanlar içerde