Son dakika: Kripto paralarda sert düşüşün nedeni açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Kripto paralarda sert düşüşün nedeni açıklandı

Son dakika haberi geldi. Gelen açıklamada kripto paralarda büyük kayıplar yaşandığı ve bunun nedenine yer verildi.

Kripto Paralar 21 Nisan 2023 12:02 0
Son dakika: Kripto paralarda sert düşüşün nedeni açıklandı

Son dakika: Kripto paralarda kayıplar devam ediyor. Peki neden düşüyor?

Kripto paralarla ilgili son dakika haberi geldi. Gelen haberde Bitcoin ile Ethereum'da ve özellikle de Doge Coin'de büyük kayıplar olduğu öğrenildi. 30 bin dolar üzerine kadar çıkan Bitcoin 28 bin 81 dolara kadar gerilerken 2 bin dolar üzerini gören Ethereum kısa sürede 1921 dolar seviyesine kadar geriledi.

Amerika'da enflasyon verileri olumlu geldi ama hala yüksek enflasyon, ABD ekonomisinin en ciddi gündem meselesi. Faiz konusunda agresif adımlar atılma beklentisi yeniden piyasalarda konuşulurken bunun fiyatlaması kripto paraları vurdu. Bu da sert düşüşlere neden oldu. Son olarak İngiltere'den gelen enflasyon rakamları fiyatları düşürdü.

2 gün önce açıklanan verilere göre İngiltere'de TÜFE yıllık bazda yüzde 10.1 oranında gelirken tahminler, bunun yüzde 9.8 olacağı seviyesindeydi. Beklentilerden daha yüksek gelen enflasyon rakamları merkez bankalaırnın faiz artırmak zorunda kalacağını işaret etti.

Bitcoin'de yaşanan sert düşüş, İngiltere'den gelen yüksek enflasyon ile bağdaştırılırken Fed yetkilileri, son dönemde yaptığı açıklamalarda yüksek enflasyon oranlarına dikkatleri çekti ve faiz artırımlarının devam etmesi gerektiği bildirildi.

DOGE COİN NE OLDU?

Kripto para piyasasından alınan son verilere göre Dogecoin hem kripto paralardaki kayıplara ayak uydurdu hem de SpaceX şirketinin roketinin test sürecinde havada infilak etmesi ile değer kaybetti.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7 yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç