Son Dakika: Kripto Paralarda Düşüşün Asıl Nedeni Açıklandı: İşte Bitcoin, Ethereum'da Son Yorumlar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Kripto Paralarda Düşüşün Asıl Nedeni Açıklandı: İşte Bitcoin, Ethereum'da Son Yorumlar

Önceki gün kripto paralarda yaşanan ciddi düşüş hala devam ederken bunun nedeni araştırılmaya başlandı.

Kripto Paralar 9 Kasım 2022 11:35 0
Son Dakika: Kripto Paralarda Düşüşün Asıl Nedeni Açıklandı: İşte Bitcoin, Ethereum'da Son Yorumlar

Kripto paralar bu yüzden düşmüş.

Kripto paralarda dünden bu yana ciddi şekilde düşüş oldu. Yaşanan ciddi düşüşün nedeni ise netleşti. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda söz konusu düşüşün nedenine ve detaylara yer verdik.

Ünlü Ekonomist Hatice Kolçak, Youtube Kanalı üzerinden yaptığı son dakika açıklamasında kripto paralarda yaşanan sert düşüşün nedenlerini şu şekilde aktardı:

"Yarın enflasyonla beraber oldukça değişiyor olacak. MAfyamsı hareketler var. Bundan bahsedeceğim. Gülelim mi ağlayalım mı dünya nelere sahne oluyor? Dün kriptolarda çok böyle nefesler tutuldu stres arttı. Kriptocular, kripto almayı düşüğnenler ve hatta almayanlar... Bakın nasıl bir hseaplaşma var. Resmen mafyamsı hareketler bunlar . Başka hiçbir şey değil. Bitcoin yüzde 8.5 değer kaybetmiş durumda. 18 bin 160 dolar, Ethereum 1270 dolar. Yani çok ciddi bir geri çekilme var. Çok ciddi bir geri gidiş oldu.

Ne oldu peki? Bir hesaplaşma. Bu Binance ve FTX'in savaşı bu. Neler oldu? Binance, aslında şöyle: İkisi de dünyanın en büyük kripto para borsası. Bunlar birbirine girdiler. Bunların arasında uzun zamandır bir soğuk savaş var. Binance FTX'i kendisine rakip olarak görüyor. Büyüyor çünkü. Tutuyor FTX'in çıkardığı tokenları satın alıyor. Gizli gizli satın almış. Binance güçlü parası var. Gitmiş FTX Tokenları satın almı. Bunları satmakla tehdit ediyor. Diyor ki ben bu tokenlerı elimden çıkarırsam ikinci bir Luna vakası ortaya çıkar. Zaten bu söylemle birlikte FTT Tokeni de 25 dolardan 14 dolara kadar geri çekiliyor. Ve bunlar aşikar yapılıyor. Binance Ceo'su bunu Twitter'dan söylüyor. Satarsa FTX çok ciddi para kaybı yaşayacak. Bunlar çok ciddi bir birine giriyor.

FTX'in parası yok. Bunların çok elinde likit yok. Maalesef bunları satın alamıyor. Eli sıkışık. Bunlar birbirine giriyor. Ondan sonra bir haber çıkıyor Binance çıkıyor diytor ki ben FTX'i satı nalıyorum diyor. Ama gerçekten aldı mı belli değil. Böyle garip iki kripto para borsasının bir birine girmesi. Hiç hoş değil. Bunların birbirne girmesi, Binance'nin güçlü olmaıs, FTX'i devirmek gibi sebeplerden dolayı hem kripto para borsalarını etkiliyor."

İşte açıklamanın tamamı:

KRİPTO PARALARDA SON DURUM NE?

Kripto paralarda son durum şu şekilde:

Bitcoin 18 bin 100 dolar seviyesinde.

Ethereum ise 1259 dolar seviyesinde.

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç