Son dakika: Kripto paralar sert düştü: Neden düşüyor, yükselecek mi?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Kripto paralar sert düştü: Neden düşüyor, yükselecek mi?

Son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre kripto paralarda ciddi bir düşüş oldu. Peki Bitcoin neden düşüyor? Ethereum neden düştü?

Kripto Paralar 10 Mart 2023 10:51 0
Son dakika: Kripto paralar sert düştü: Neden düşüyor, yükselecek mi?

Son dakika: Bitcoin neden düşüyor?

Son dakika haberi geldi. Gelen haberde Bitcoin'de düşüş olduğu görüldü. Yaşanan ciddi düşüşten sonra vatandaşlar, Bitcoin'in neden sert düştüğünü araştırmaya başladı. Peki Bitcoin neden düşüyor? Bitcoin'de düşüş devam edecek mi? İşte gelen son dakika bilgileri ve son veriler.

KRİTİK SEVİYENİN ALTINA GERİLEDİ

Bitcoin piyasasından alınan son dakika bilgilerine göre 1 Bitcoin, kritik 20 bin dolar seviyesini aşağı yönlü kırdı ve 19 bin 888 dolara kadar geriledi. Yaşanan düşüşün grafiği şu şekilde:

Son verilere göre Ethereum fiyatında da gerileme oldu. Yaşanan sert düşüşle birlikte Ethereum fiyatı 1414 dolara kadar geriledi. Yaşanan düşüşün grafiği şu şekilde:

NEDEN DÜŞÜYOR?

Kripto paralarda yaşanan düşüş sonrası vatandaşlar, neden düşüş olduğunu araştırmaya başladı. Nedeni ise oldukça basit FED etkisi. Amerika'dan gelen yükske enflasyon verileri sonrası Fed'den şahin mesajlar gelmeye başladı. Yapılan açıklamalarda faizlerin daha da yüksek seviyelere çıkarılabileceği ve yükske seviyelerde faizlerin bir süre daha kalıcı olacağına yer verildi. Gelen bu şahin açıklamalar sonrası kripto paralarda gerileme oldu.

Silicon Valley Bank menkul kıymetlerinin satışındaki yüksek kayıplar, yatırımcıların dikkatini, çoğu koronavirüs pandemisi sırasında mevduat akışını uzun vadeli menkul kıymetlere yatıran diğer ABD bankalarının elindeki büyük tahvil portföylerinde gizlenmiş olabilecek risklere çevirdi. Faiz oranları hızla yükseldiğinden, bu varlıkların değeri geçen yıl boyunca keskin bir şekilde düştü.

Kripto fon yöneticisi BitBull Capital CEO’su Joe DiPasquale, “Silvergate, Bitcoin’in dip testindeki birkaç faktörden biri. Ek olarak, FOMC tarafından daha büyük faiz artırımları ve hisse senedi fiyatlarının yumuşatılmasıyla ilgili piyasada endişe var. SEC ayrıca kripto için artan inceleme gösteriyor. Birlikte ele alındığında, piyasa sıkılaşmaya ve destek seviyelerini yeniden test etmeye devam etti” değerlendirmesini yaptı.

Yatırım danışmanı Tactive’in servet danışmanı Eddy Gifford “Ayrıca FED Başkanı Powell’ın faiz oranlarını çok daha yüksek seviyelere çıkaracağına dair haberler aldık. Bu gibi durumlarda, genel olarak risk varlıkları düşme eğilimindedir, çünkü değerlemeler, tahminleri karşılama yeteneğinin ve faiz oranı ortamının bir fonksiyonudur"

Faiz oranı ortamının uzun süre yüksek kalması halinde, fiyatların daha da aşağı inebileceği uyarısında bulundu. Tactive’den Gifford, Bitcoin’in 20.000 doları kırması halinde, 15.000 dolar seviyesine hızlıca ulaşabileceğini belirtti.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç