Son dakika kripto paralar düşüyor: İşte Btc ve Eth düşüşün 3 nedeni
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika kripto paralar düşüyor: İşte Btc ve Eth düşüşün 3 nedeni

Son dakika haberi: Kripto paralarda ciddi bir düşüş oldu. Peki Btc, Eth neden düşüyor?

Kripto Paralar 16 Ara 2022 12:46 0
Son dakika kripto paralar düşüyor: İşte Btc ve Eth düşüşün 3 nedeni

Son dakika : Kriptolar çakıldı.

Önceki günden bu yana kripto paralarda ciddi şekilde düşüşler görülmeye başlandı. Gelen son dakika bilgileirne göre kripto paralarda kayıplar yüzde 3'leri çok geçti. Peki kripto paralar neden düşüyor?

KRİPTO PARALARDA SON DURUM NE?

Piyasalardan gelen son dakika bilgilerine göre Bitcoin'de kayıp yüzde 3.50 seviyesinde oldu. Fed öncesi 18 bin 252 dolara kadar çıkan 1 BTC fiyatı, şu sıralar  17 bin 10 dolara kadar çekildi ve 2 günde 1240 dolar değer kaybetmiş oldu.

Aynı durum Ethereum için de geçerli. Fed öncesi 1344 dolara kadar çıkan Ethereum da ciddi bir düşüş kaydetti ve 1209 dolara kadar çekilerek 135 dolar değer kaybetti.

NEDEN DÜŞÜYOR?

Kripto paraların düşme nedeni hakkında iki ekonomistten son dakika açıklamaları geldi. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer yaptığı son dakika açıklamasında şunları söyledi: "Fed özellikle ve özetle sıkı para politikasına devam edeceğini söyledi.. Sıkı para politikası demek, her ay faiz arttıracak demek değil. Faizleri yüksek seviyede tutuyor olması da sıkı para politikasına devam ediyor anlamına geliyor" Geçer açıklamasında bazı kurumların 2023 yılında Fed'in faiz indirimi yapacak beklentisi olduğu, ancak Powell'in son açıklaması ile bu beklentilerin kaybolduğunu, bu nedenle düşüş görüldüğünü söyledi.

DİĞER NEDENİ

Ünlü Ekonomist Hatice Kolçak yaptığı son açıklamada kripto paralardaki ve piyasalardaki düşüşü şu şekilde değerlendirdi: "Fed de AMB de İngiltere merkez bankası da faiz artırımına gitti. Üç büyük merkz bankasının faiz artırımları devam ediyor. Hem ECB hem İngilizler Fed'i izliyor. 75 geliyordu. 50 oldu Büyük ihtimal 25 baz puanlara geçeceğiz. Merkez bankaları faizin tepe noktasının açık olduğunu söylüyor. 2023 'te Avrupa'da beklentiler büyümede 0.5'ler 0.2 'lere çekilmiş durumda. Resesyon aslında bu. Üst üste 2 çeyrek küçülme olursa resesyon olur. İstihdamda da küçülme bekliyorlar. Bu şahin görünüm, piyasalarda etki etti. Tepe noktasının ucu açık olduğu için , şahin açıklamalar etkili olduğu için Amerika borsalarında satış oldu.

Dün ABD borsaları yüksek düşüşle kapattı. Bunun nedeni ise ABD'de gelen işsizlik haklarından yararlanma başvuruları. Bu başvuruların da beklentinin altında kaldı. Yani başvuru yapan sayısı az. 230K beklenirken 211K geldi. Bu da istihdam piyasasının güçlü kaldığını gösteriyor. Fed buranın soğumasını istiyor. Fed bu soğumayı görene kadar üzeirne basacak.

İkinci neden ise açılan opsiyonların kapanması. Açılmış ciddi bir opsiyon var. Kapanma günleri geldi. Bunların kapanması ile yavaş yavaş düşüş hızlandı. Hatta diyorlar ki yılbaşına kadar. "

İşte açıklamanın tamamı:

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com borsa, hisse, emtia, döviz, kripto paralar ve altın hakkında herhangi bir yatırım tavsiyesi vermez.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç