Son dakika Kripto paralar çakıldı: BTC Ethereum neden düşüyor?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika Kripto paralar çakıldı: BTC Ethereum neden düşüyor?

Son dakika haberi geldi: Kripto para piyasalarından alınan bilgilere göre Bitcoin'in çakıldığı görülüyor. Peki BTC neden düşüyor? Yükselecek mi?

Kripto Paralar 18 Ağu 2023 08:56 0
Son dakika Kripto paralar çakıldı: BTC Ethereum neden düşüyor?

Son dakika: Kripto paralarda çöküş.

Kripto para piyasasında adeta çöküş yaşanıyor. Gelen son dakika bilgilerine göre Bitcoin dünden bu yana 3 bin dolar birden düştü. Yaşanan düşüş alt coinlere de yansıdı ve kripto para piyasasında adeta bir çöküş yaşandı. Peki Bitcoin neden düşüyor? Kripto paralarda son durum nedir? BTC düşecek mi? Ethereum fiyatı neden geriledi? İşte gelen son dakika bilgileri.

BİTCOİN NE KADAR OLDU?

Kripto para piyasasından gelen son dakika bilgilerine göre 1 BTC fiyatı 26 bin 443 dolar seviyesinde işlem görüyor. İşte Bitcoin grafiğinde yaşanan düşüşün grafiği:

ETHEREUM FİYATI NE KADAR OLDU?

En büyük ikinci kripto para olan Ethereum fiyatında da BTC ile paralel olarak sert gerileme yaşandı. Gece saatlerinde başlayan ve hızlı şekilde süren düşüş ile birlikte 1 ETH fiyatı, kısa sürede 1841 dolar seviyesinden 1680 dolara kadar geriledi. İşte Ethereum fiyatında yaşanan gerilemenin grafiği:

Alt coin fiyatları ise şu şekilde:

XRP fiyatı daha fazla düştü. Düşüş oranı yüzde 16.20 oldu ve 1 Ripple fiyatı 0.495556 dolar seviyesinde.

Litecoin fiyatı yüzde 14.5 düştü ve 64.45 dolara kadar geriledi.

Dogecoin fiyatı ise yüzde 9.31 geriledi ve 0.061703 dolara kadar geriledi.

SOLANA fiyatı ise yüzde 5.90 oranında düştü ve 1 SOL fiyatı 21.87 dolara kadar geriledi.

Chainlink 6.18 dolara düştü.

Shiba Inu fiyatı 8.18E-6'ya geriledi.

Polygon fiyatı 0.573797 dolara kadar düştü.

Cordano fiyatı 0.259711 dolara düştüç.

TRON fiyatı ise 0.072331 dolara düştü.

olkadot fiyatı 4.42 dolar.

Avalanche 10.73 dolar oldu.

PEKİ KRİPTO PARALAR NEDEN DÜŞÜYOR?

Gelelim düşüşün nedenine.

Coin Metrics tarafından yayınlanan verilere baktığımızda kripto para birimi en son yüzde 8'den fazla düşüş sonrası 26 bin 467 dolara kadar geriledi. Bitcoin'de yaşanan düşüş, The Wall Street Journal'ın Elon Musk tarafından yönetilen SpaceX'in 2022 ve 2021'de Bitcoin varlıklarının değerini toplam 373 milyon dolar seviyesinde kaybettiğini ve uzay yolculuğu şirketinin satış yaptığını bildirmesinden birkaç saat sonra başladığı bildirildi.

Bitwise Asset Management'ta bir araştırmacı olarak görev yapmakta olan Ryan Rasmussen, CNBC ekranlara verdiği açıklamada düşüş ile ilgili, "Bu, bitcoin tarihinde gördüğümüz en acımasız dakika dakika satışlardan biri. Mevcut spekülasyon, bunun Elon Musk / SpaceX odaklı bir satış olduğu yönünde” değerlendirmesinde bulundu.

ŞAHİN FED ETKİSİ

Bunun yanı sıra Powell'in geçen gün gelen şahin açıklamaları da altın ve kripto paralar üzerinde baskıya neden oldu. altın fiyatlarında gerileme olurken sıkılaşmanın devam etmesi ile birlikte riskli piyasalarda baskının süreceği görülüyor. Baskının kalması ile birlikte kripto paralarda yükselişin daha sağlıklı görüleceği bildiriliyor. Henüz sıkılaşma sonu için net bir tarih ise görünmüyor.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Yazıda yer alan tüm veriler ve bilgiler, yalnızca bilgilendirme amacıyla "olduğu gibi" sağlanmış olup alım satım amaçlı veya finansal, yatırım, vergi, yasal, muhasebe ya da diğer konularda tavsiye niteliğinde değildir. Lütfen her türlü alım satım işleminden önce fiyatları doğrulamak için aracı kurumunuza veya mali temsilcinize danışın. Finans7.com; yatırım danışmanı, mali danışman ya da hisse senedi aracısı değildir. Veri ve bilgilerin hiçbiri, bir menkul kıymetin ya da finansal ürünün satın alınmasına, satılmasına veya tutulmasına yönelik F7 Teknoloji tarafından yapılan bir yatırım tavsiyesi, teklif, öneri ya da talep değildir. Finans7 haber herhangi bir yatırımın tavsiye edilebilirliği veya uygunluğu konusunda herhangi bir taahhütte bulunmaz.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç