Son dakika Kripto Para yorumları: Bitcoin, Ethereum ve Sol'un yükseleceği tarihi açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika Kripto Para yorumları: Bitcoin, Ethereum ve Sol'un yükseleceği tarihi açıkladı

Son dakika haberi: Bitcoin ile Ethereum'da yükseliş için tarih açıklandı. Ava Labs Kurucusu ve CEO’su Emin Gün Sirer , yükseliş için 2 gelişmeyi aktardı. Peki Bitcoin, Ethereum ne kadar? BTC ve ETH ne zaman yükselecek? İşte son tahminler ve kripto para yorumları.

Kripto Paralar 29 Ara 2022 21:29 0
Son dakika Kripto Para yorumları: Bitcoin, Ethereum ve Sol'un yükseleceği tarihi açıkladı

Son dakika değerlendirmesi: Bu iki durum olmadan kripto paralar yükselmez.

Blockchain ve kripto para dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan Ava Labs Kurucusu ve CEO’su Emin Gün Sirer dikkat çeken kripto para yorumlarını paylaştı. Sirer yaptığı açıklamada kripto paralarda 2 önemli haberin beklendiğini söyledi.

Bloomberg Haber Televizyonu'nda Sefa Yüksel'in sunumu ile ekranlara gelen Kripto Para adlı programa katılan Sirer, kripto parada toparlanma görülmesi için gereken iki şeyden ilginin regülasyonlar olduğunu söyledi. Regülasyonların değişmesi lazım diyen ve Amerika'nın bunun bilincinde olduğunu söyleyen Sirer, "Yeni gelecek regülasyonların da Borsaları yurtdışına, merdiven altlarına itmek yerine ABD bünyesinde bulundurmak, var olan regülatif sistemin içerisine almak en önemli unsurlardan bir tanesi. İkinci olarak da kullanıcı kitlesinin kriptonun getirdiği ve kriptonun sağladığı en önemli özellik olan FTX gibi bir merkeze paramızı emanet etmek yerine tamamen onchain olarak kriptoyu direkt kullandığımız zaman çok daha iyi sonuçlar alacağız” ifadelerini kullandı.

Piyasalarda yaşanan sıkıntıların hepsinin kripto paralardan kaynaklı olmadığını söyleyerek sözlerini sürdüren Sirer, eski usul borsa ve eski usul borçlanmanın da düşüşe etki ettiğini söyledi. 3AC Capitalden FTX’in çöküşüne kadar kripto borsasında yaşanan sıkıntıların tamamının insana karşı duyulan güvenin kötüye kullanılmasından kaynaklı olduğunu söyledi ve “FTX’te yaşananlar daha önce Türkiye’de Thodex’te yaşananlarla bire bir örtüşüyor. Elbetteki Sam Bakman Fried bunu o kadar sonra ve büyük para ile yaptık ki kriptoya olan etkisi daha fazla oldu. Öte yandan Avalanche’ta ve DeFi sistemi kullananlarda böyle bir problem yaşanmadı. O yüzden yaşananlar kripto problemi değil, eski usul borsa problemi” ifadelerini kullandı.

2 YILDA 10 TRİLYON DOLARI AŞACAK

Şimdi piyasa değeri 1 trilyon doların altında olan kripto para piyasasının toplam değerinin iki sene içinde 10 trilyon doların üzerine çıkacağını tahmin ettiklerini söyleyen Sirer, 2023 yılında bundan çok ümitli olduğunu söyleyerek, “2022 yılı o kadar kötüydü ki, daha kötüsü olacak gibi gözükmüyor. Önümüzde belki iki küçük engebe var. Bunlardan biri Genesis’in yaratabileceği küçük sorunlar. Bir de Binance ilişkin endişeler vardı. Bunun tamamen bertaraf edildiğini düşünüyorum. Binance’de bir problem olduğunu düşünmüyorum. Herkes panik yaparken de ben hiçbirşey yapmadım. Binance konusunda. Bu iki küçük pürüz dışında piyasanın gidebileceği kötü bir yer yok” ifadelerini kullandı.

EMEKLİLİK FONLARI KRİPTOYA GEÇECEK

Kripto para alanında yeni çıkan değerlerin artık tüm dünyada kabul gören değerler , sistemler olduğunu söyleyen Sirer, artık hemen hemen tüm yatırımcıların portföylerinde kripto paranın yer aldığını söyledi. Bunun sadece biryselde değil büyük şirketlerde de, fon yönetim şirketlerinde de olduğunu söyleyen Sirer, bunun giderek büyüyeceğini söyledi ve "ABD’deki emeklilik fonları FTX öncesinde yavaş yavaş kriptoya girmek üzereydi. Bunların biraz yavaşlayacağını düşünüyorum. Ama 2023 yılı içerisinde bu da gerçekleşecek. Bu nedenle 2023 yılından çok ümitliyim" ifadelerini kullandı.

PİYASAYI BELİRLEYEN EN ÖNEMLİ KONU

Şiimdi piyasaların seviyesini belirleyen en önemli şeyin makro ekonomik politikalar olduğunu söyleyen Sirer, 2023 yılının ilk 6 ayında makro görünümde bir dönüş beklediklerini söyledi. Bu düzelme ile birlikte piyasaların yükseleeceğini söyleyen Sirer, şu ifadelerle açıklamasını sonlandırdı: “Artık yeni varlıkları kripto bazına taşıma vakti geldi” diyen Sirer, “Gerçek dünyada karşılığı olan varlıklara blockchain üzerinden ulaşılabilmesi ve onun getirdiği yep yeni para ve değer akışı olacaktır”

KRİPTO PARALAR NE KADAR?

Piyasalardan alınan son verilere göre 1 BTC 16 bin 620 dolar seviyesinde. ETH ise 1197 dolar.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç