Son Dakika: Kripto Para Piyasası Çakıldı İşte Yorumları (Bitcoin, Ethereum Neden Düşüyor?)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Kripto Para Piyasası Çakıldı İşte Yorumları (Bitcoin, Ethereum Neden Düşüyor?)

Son dakika haberi: Kripto paralarda son günlerde yaşanan düşüş hızlandı ve ciddi düşüşler devam ediyor. Peki neden düşüyor? İşte son dakika açıklamaları.

Kripto Paralar 13 Haz 2022 10:16 0
Son Dakika: Kripto Para Piyasası Çakıldı İşte Yorumları (Bitcoin, Ethereum Neden Düşüyor?)

Son dakika haberi: Kripto paralar çakıldı.

Kripto para piyasasında tarihi düşüşler devam ediyor. Saatler içinde milyar dolarlık zararlar yaşanırken kripto paraya yatırım yapan vatandaşlar, Bitcoin, Ethereum ve diğer kripto paraların neden düştüğünü araştırmaya başladı. Biz de bu yazımızda kripto parada son duruma yer verdik. 

BİTCOİN SERT DÜŞTÜ

Daha geçen hafta 31 bin dolar seviyesine kadar çıkan Bitcoin 'de bu hafta sert düşüşler görüldü. Edinilen son dakika bilgilerine göre 1 Bitcoin fiyatı 25 bin 336 dolar seviyesine kadar geriledi. En son 2020 yılında bu seviyelerde olan Bitcoin'de değişim grafiği ise şu şekilde:

ETHEREUM ÇAKILDI

Bitcoin ile paralel olarak ETH fiyatında da ciddi düşüş yaşandı. Gelen son verilere göre 1 Ethereum fiyatı 1331 dolar seviyesine kadar geriledi. 

Bu kripto paranın yanı sıra diğer kripto paralarda da ciddi düşüş görüldü. Gelen son verilere göre 1 BNB Coin 239 dolara kadar gerilerken diğer kripto paralarda son durum ise şu şekilde:

1 SOL fiyatı 28.27 dolar seviyesine geriledi.

1 XRP Ripple fiyatı ise 0,32 dolara kadar geriledi. 

1 Doge Coin fiyatı ise 0,05859 dolar seviyesinde seyrediyor. 

NEDEN DÜŞÜYOR?

Kripto paraların neden düştüğü konusu en merak edilen konuların başında geldi. Amerika'da geçen hafta Cuma günü enflasyon rakamları açıklandı. Açıklanan enflasyon rakamlarının, beklentiden yüksek olması nedeniyle kripto paralarda sert satış dalgası görüldü. 

Yatırımcılar , yüksek enflasyondan korunmak için güvenli liman olarak altına gitti. Bu nedenle kripto para piyasasında düşüş görüldü. 

Düşüşün bir diğer nedeni olarak da bu haftaki gelişmeler verildi. Bu hafta yarın ABD'de enflasyon kadar önemli olan ÜFE rakamları açıklanacak. Bu rakamların da enflasyon gibi yüksek gelmesi beklentisi olduğu için düşüşün görüldüğü bildirildi.

ÖTe yandan Çarşamba günü Fed kritik faiz kararını açıklayacak. Açıklanacak faizin yüksek olması, dolar kurunu güçlendirecek.

SOĞUK CÜZDANLAR SATILDI

Uzun süredir kullanılmayan cüzdanların satılmasının da bu düşüşe etkisi olduğu bildirildi. 

YORUMLARI

Microstrategy CEO’su Michael Saylor, Bitcoin ve enflasyonun henüz zirveye ulaşmadığını ve bu nedenle yatırımcılara hodl etmeye devam etmelerini önerdi. Hodl etmek, elde tutmak demektir. 

Not: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç