Son Dakika: Kredi Kartı Borcu Olan 403 Bin Kişiye İcra Takibi Başlatıldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Kredi Kartı Borcu Olan 403 Bin Kişiye İcra Takibi Başlatıldı

403 bin kişiye şok geldi. Edinilen son dakika bilgilerine göre kredi kartı borcu olan 403 bin kişiye icra takibi başlatıldı.

Kredi 24 Tem 2022 10:32 0
Son Dakika: Kredi Kartı Borcu Olan 403 Bin Kişiye İcra Takibi Başlatıldı

Yüz binlerce kişi kredi kartı borcu nedeniyle icraya verildi.

Son dönemlerde yaşanan sıkıntılar nedeniyle vatandaşlar icralık olmaya devam ediyor. Gelen son dakika bilgilerine göre kredi kartından dolayı icralık olan kişi sayısı yüzde 122 seviyesinde artış gösterdi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Engin Altay konu ile ilgili yaptığı açıklamada vatandaşların yüksek enflasyon nedeniyle borç sarmalına girdiğini, borcu borçla kapattığını söyledi. Kredi kartlarının dünyada bir ödeme aracı olduğunu, ancak bunun ülkemizde kredilendirme aracı olarak kullanıldığını söyleyen Altay, son 6,5 aylık dönemde vatandaşların kredi kartı borç bakiyesinin 73.2 milyar lira seviyesine çıktığını, bireysel kredi borçlarının ise 140 milyar liraya çıktığını söyledi.

Sene başında 1 trilyon lira olan yurttaşların bankalara borçlarının 212.8 milyar lira arttığını , Kurban Bayramı tatilinden sonra 1 trilyon 238 milyar lira seviyesine kadar çıktığını söyleyen Altay, TÜİK'in gerçek enflasyonu açıklamadığını , yüksek enflasyon olan bir ortamda kadük bırakılan gelirlere fiyat artışlarına yetişemeyen vatandaşların çoğunluğunun geçinebilmek için borçlanmak zorunda kaldığını söyledi. 

İhtiyaç kredisi kullanımının arttığını söyleyen Altay, "Kredi kartı borcunu ödeyemeyen vatandaş, tüketici kredisi çekip kredi kartı borcunu, tüketici kredisi borcunu ödeyemediği noktada da kredi kartından nakit çekip tüketici kredisini ödeyerek geçim çarkını çevirmeye çalışıyor. Enflasyonla baş edemeyen vatandaş borç sarmalına girdi. Bu, tam anlamıyla bir borç sarmalı, sürdürülebilir değil" dedi.

KREDİ KARTINDAN İCRAYA VERİLEN KİŞİ SAYISI ARTTI

Bu seneb ankaların borcunu vadesinde hatta üç ay olan temerrüt süresinin de sonunda ödeyemeyen 403 bin kredi kartı müşterisini, 513 bin tüketici kredisi müşterisini icra takibine aldığını söyleyerek açıklamasını sürdüren Altay, "Kredi kartı yüzünden icraya verilenlerin sayısı geçen yıla göre yüzde 122 arttı. Tüketici kredisi yüzünden verilenlerin sayısı da yüzde 76 arttı. Son 5 yılda bankaların borcu yüzünden icra takibine aldığı vatandaş sayısı 4 milyon 150 bine dayandı. Türkiye'de 25 milyon aile bulunduğunu göz önüne alırsak neredeyse her 6 aileden birinin başında bir icra dosyası sallanıyor. Türkiye'nin bugün yaşadığı ekonomik ve toplumsal sorunlar, Haziran 2018'den bu yana anayasal ama ondan önce de Anayasa'ya aykırı olarak fiilen uygulanan tek adam rejiminin akıl, mantık ve bilimsellikten uzak politikalarından kaynaklanıyor. Bu iktidardan kurtuluş, yaşanan tüm sorunlardan da kurtuluşu birlikte getirecek."

İCRAYA VERİLİP VERİLMEDİĞİNİ NASIL ANLARIM?

Bankanızla iletişime geçerek borç durumunuzu öğrenebilir, borcunuz hakkında icra takibi başlatılıp başlatılmadığını öğrenebilirsiniz.

FİNANS7.COM  | ANKARA

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç