Son Dakika: Kredi Çekmek Yerine Böyle Çok Daha Az Faiz Ödeyeceksiniz
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Kredi Çekmek Yerine Böyle Çok Daha Az Faiz Ödeyeceksiniz

Son dönemlerde banka kredi faizleri hem yüksek seyrediyor hem de verilmiyor. Ancak bir yol var ki çok daha az faiz ödüyorsunuz.

Kredi 1 Ekim 2022 18:31 0
Son Dakika: Kredi Çekmek Yerine Böyle Çok Daha Az Faiz Ödeyeceksiniz

Merkez Bankası'nın kredi faizleri hamlesinden son dakika açıklaması geldi. İhtiyaç kredisinden çok daha ucuza kredi.

Geçen ay gösterge faizi yeniden düştü. Önce 14'ten 13'e , daha sonra Eylül ayında 13'ten 12'ye düşürülen politika faizinden sonra bankaların müşterilerinin kredi kartına ve kredili mevduat hesaplarına uyguladığı faiz oranında da düşüş oldu. 1 Ekim 2022 tarihinden itibaren kredi kartı işlemlerinde uygulanan azami faiz oranında düzenleme yapıldı ve bu 1.63 seviyesine çekildi.

Geçen ay bu rakam 1.73 seviyesinde uygulanıyordu. Bunu yanı sıra kredi kartı gecikme faizinde de düşüş yapıldı. 2.03 seviyesinde olan gecikme faizi ise 10 puanlık düşüşle 1.93 seviyesine çekildi.

Söz konusu oranlar, bankalar tarafından müşterilere sunulan kredili mevduat hesaplarında da uygulanacak. Vatandaşlar tarafından ek hesap ek para gibi isimlerde bilinen kredili mevduat hesaplarında aylık faiz oranı bugünden itibaren 1.93 seviyesinde oldu.

TCMB'nin yaptığı bu hamlesi ile kredili mevduat ve kredi kartından kredi kullanmayı daha da uygun ve cazip hale getirdi. Bankalar 50 bin liraya kadar ihtiyaç rkedisinde 2'li faiz oranları isterken bu krediyi kullananlar ek olarak dosya masrafı ve diğer ücretleri de ödüyor. 

Vatandaşlar ise son dönemlerde kredi çekmek yerine kredi kartını kullanıyor ve kredi kartından nakit avans adı altında para çekiyor. Kredi kartından nakit avans kullanılması durumunda 1.63 'lük faiz olacak. Üstelik sadece bu ödenecek. Ek bir ücret, sigorta masrafı dosya masrafı da olmayacak. Bunun yanı sıra diyelim ki ödemeniz gecikti. Geciken ödemelere faiz oranı da 1.93 oranında uygulanıyor. 

Sizce kredi çekmek mi daha mantıklı yoksa nakit avans kullanmak mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç