Son Dakika: Koronavirüs Vaka Sayısı Fırladı Maske Yeniden Gelebilir
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Koronavirüs Vaka Sayısı Fırladı Maske Yeniden Gelebilir

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan korona verileri korkuttu. Maske yeniden gündeme gelebilir.

Sağlık 14 Tem 2022 10:38 4
Son Dakika: Koronavirüs Vaka Sayısı Fırladı Maske Yeniden Gelebilir

Koronada vakalar fırladı: Bu virüs başka virüs.

Koronavirüs salgınında son dakika gelişmesi gece yaşandı. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada son haftanın korona tablosuna yer verildi. Yayımlanan korona tablosuna baktığımızda geçen haftaya göre vaka sayılarının 2 kattan fazla arttığı görüldü.

NEDENLERİ AÇIKLANDI

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan korona verilerinin hızlı şekilde artmasının nedenleri açıklandı. Açıklamaya baktığımızda virüsün çok hızlı bulaştığı, yeni varyantın hızlı bulaş özelliği olduğu, antikorlardan hızlı şekilde kaçabildiği, kendini antikorlardan koruyabildiği bildirildi.

Bunların yanı sıra seyahatlerin sıkılaştığı, bu nedenle bulaşmanın arttığı, ev ziyaretlerinin arttığı , bayram nedeniyle evlerde virüsün çokça yayıldığı bildirildi. 

VAKA SAYILARI FIRLADI

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada vaka sayılarına yer verildi. Açıklamaya baktığımızda vaka sayılarının geçen haftaya göre 2 kat arttığı görüldü. Geçen hafta 7 günde gelen 57 bin vakanın bu hafta 117 binin üzerine çıktığı görüldü. Vefat sayısı ise 25'ten 31'e yükseldi. Bu tabloya göre baktığımızda koronada günlük vaka sayısının ortalama 16 bin 200 civarında olduğu görüldü. 

HATIRLATMA DOZU RANDEVULARI BAŞLADI

Koronavirüs aşısında hatırlatma dozu randevuları başladı ve hastaneler önünde uzun kuyruklar oluştu. MHRS üzerinden ya da 182 üzerinden randevu alarak siz de aşı randevusu alabilirsiniz.

MASKE YENİDEN Mİ GELİYOR?

Osman Müftüoğlu yaptığı son dakika açıklamasında , artan vakalar nedeniyle maske kısıtlamasının yeniden gelmesi gerektiğini söyledi. 

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bilim kurulunu dikmek lazım ilk once
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bence şimdi maskeyi getirmezler kışa doğru getirirler çünkü şuan tatil var para lazım turist lazım Kapat
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bencede maske geri gelmeli insanlar çok fazla saldılar hala virüs var bitmedi bu rahatlık nedir anlamıyorum üstelik sonu ölümle sonuçlanan bir virüs 🦠😔
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bilim kurulu kararı verir o en doğru karar olur bence.