Son dakika: Konutta vergi düzenlemesi iptal edildi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Konutta vergi düzenlemesi iptal edildi

Son dakika haberi: Konutta vergi düzenlemesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan veto etti.

Emlak 23 Haz 2024 2
Son dakika: Konutta vergi düzenlemesi iptal edildi

Son dakika: Konutta düzenlemeler vergi yasasından çıktı.

Birden fazla evi olana vergi, konut satışında tapu harcının rayiç bedel üzerinden alınması, kirada yüzde 20 stopaj gibi düzenlemelerin yeni vergi düzenlemesinde yer alacağı açıklanmıştı. Konutta fiyatları ve kiraları artıracak bu düzenleme için son dakika gelişmesi geldi.

YENİ VERGİLER, ZAMLARA NEDEN OLACAKTI

Konutta yüzde 20 stopaj vergisi alınması kira enflasyonunun artmasına neden olacaktı. 10 bin liraya evini kiraya veren ayda 2 bin lira stopaj verecekse o zaman konutunu 12 bin liradan kiraya verir ve olan yine kiracılara olurdu.

Bunun yanı sıra konut satışında rayiç bedel üzerinden değil gerçek ederi züerinden tapu harcı alınacağı bildirilmişti. Bunun olması durumunda ise verilecek vergi konutun fiyatına yansıtılacak ve konut fiyatlarında yine artış olacaktı.

Bunların yanı sıra birden fazla evi olana daha fazla vergi düzenlemesi de gündemdeydi. Ancak gelecek yeni vergiler, kiracılara yansıyacaktı.

ERDOĞAN VETO ETTİ

Bu düzenlemeler Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafındna veto edildi. Düzenlemeler verig kanunundan çıkarıldı ve daha sonra değerlendirilmesi için geri çekildi. Önümüzdeki günlerde bu düzenlemelerin daha normal şekilde ayrı bir kanun şeklinde meclise gelebileceği bildiriliyor.

YENİ VERGİ KANUNU NE ZAMAN GELECEK?

Yeni vergi kanununn bu hafta meclise geleceği, Temmuz başında mecliste görüşülmesi ve meclisten geçtikten sonra Temmuz'un 2. haftasında yürürlüğe girmesi bekleniyor. Düzenleme sürecinden haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 4 Ay Önce
bide yüzde 25 sınırını kaldırmasa ve veto etse
Ziyaretçi 4 Ay Önce
9 yargı paketi bir an önce yasalassın. Beklenti icerisşnde olan analar babalar cocuklar var. Saygılarımla. 9 yargı paketi cok çok gecikti. İkinci kez mukerrer ceza uygulaması zulümdür tarihin çöp sepetine atılsın...