Son Dakika Kız Kulesi Yıkıldı mı? Görüntünün Detayı Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika Kız Kulesi Yıkıldı mı? Görüntünün Detayı Açıklandı

Son dakika haberi: Kız Kulesi'nin yıkıldığı iddia edildi. İddialar sonrası açıklama az önce geldi.

Kültür Sanat 3 Eylül 2022 22:53 1
Son Dakika Kız Kulesi Yıkıldı mı? Görüntünün Detayı Açıklandı

Kız Kulesi yıkıldı mı? Son dakika açıklaması geldi.

Sosyal medya üzerinde paylaşılan görüntülerde Kız Kulesi'nin yıklıldığı iddia edildi. İddialar sonrası bir son dakika açıklaması geldi. 

İşte sosyal medyada paylaşılan o görüntüler:

SON DAKİKA AÇIKLAMASI GELDİ

Bu görüntüler sonrası bir açıklama geldi. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, resmi twitter hesabı üzerinden konu ile ilgili bir açıklama yapıldı ve yapılan açıklamada "1940’lı yıllarda kız kulesinde yaşanan yangın sonrasında yapılmış olan betonarme eklenti, alanında uzman isimler olan Prof. Dr. Zeynep Ahunbay, Prof. Dr. Feridun Çılı, Han Tümertekin ile İstanbul Teknik Üniversitesi ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi tarafından hazırlanan yapının depreme karşı dayanımının olmadığına ilişkin raporlar ve yine danışman hocalarımızın kontrollüğünde hazırlanan projeler doğrultusunda evrensel koruma ilkelerine bağlı kalarak külah kısmı yapıdan uzaklaştırılmakta, özgün malzemesine uygun olarak yapılmasına yönelik çalışmalar devam etmekte olup restorasyona ve Kız Kulesine ilişkin tüm belgeler ve gelişmeler tüm halkımızla paylaşılmaktadır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada külah kısmının çıkarıldığına yer verildi. 

GÖRDÜĞÜNÜZ HER ŞEYE İNANMAYIN

Konu ile ilgili bir açıklama da Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'den geldi. Türkmen açıklamasında, “Restorasyon, sıkıntısız bir şekilde devam ediyor. Hiçbir problem yok. Her gördüğünüz görsele inanmayın.” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sektreteri Mahir Polat, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kültür Bakanlığı Kız Kulesi Restorasyonunda son derece değerli hocalarımız yer alıyor. Restoran yapıldığında zamanlardan kalmış, binaya yük getiren betonarme bir teras vardı sanırım o kaldırılıyor. Yetkili arkadaşlarımız da proje hakkında açıklama yapacaktır." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Her tarihi mirasımız aslına uygun restore edilmelidir. Ne yazık ki işi üstlenen müteahhit firmaların ya fazla kazanç sağlamak ya da yaptıkları iskontoyu bir şekilde geri kazanmak için ucuz ve ehliyetsiz iş gücü ve malzeme kullandıklarını görüyoruz. İşin sonunda Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu hiç bir baskı altında kalmadan bu eserlerin kabulünü yapmalıdır. Eksikliklerin giderilmesinde yetkili merci olmalıdır.