Son Dakika: Kiralık ve Satılık Ev Fiyatlarına Düzenleme: Fahiş Zam Yapan Yandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Kiralık ve Satılık Ev Fiyatlarına Düzenleme: Fahiş Zam Yapan Yandı

Kiralık ve satılık ev fiyatlarını fahiş şekilde arttıran kişileri üzen , vatandaşları sevindiren son dakika haberi geldi.

Emlak 12 Mayıs 2022 13:40 4
Son Dakika: Kiralık ve Satılık Ev Fiyatlarına Düzenleme: Fahiş Zam Yapan Yandı

Faiz indirimi sonrası yükselen ev fiyatlarına ve kira fiyatlarına yeni düzenleme geliyor.

Kabineden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli bir açıklama yaptı ve konut kredisinde faizlerin 0.99'a çekileceğini söylemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha açıklamasını bitirmemişken ev fiyatları hareketlendi. Faiz indiriminden 50 bin lira kar edecek vatandaşa şok ev sahiplerinden geldi. Ev sahipleri, satıştaki evlerin fiyatlarını 100 - 200 bin lira hatta daha fazla arttırdı.

Yaşanan bu rekor zamlar sonrası hükümetten art arda açıklamalar geldi. İlk açıklama Hazine ve MAliye Bakanlığı'ndan geldi. Bakan Nebati yaptığı açıklamada fahiş fiyat artışlarına değindi ve bu konuda düzenleme yapılacağını, ilanlardaki fiyatlar için denetim yapılacağını söyledi.

ŞİKAYET YAĞIYOR

Faiz indiriminden sonra kont fiyatlarına rekor zamlar geldi. Bu zamlar vatandaşların büyük tepkisine neden olurken Ticaret Bakanlığı'na bu konuda şikayet yağıyor. Ticaret Bakanlığı'nın yanı sıra CİMER ile diğer birimlere de bu konularda çok sayıda şikayet yağdığı öğrenildi.

İLANLAR YAKIN TAKİBE ALINIYOR: KİRALIK EVLER DE TAKİP EDİLECEK

Edinilen bilgilere göre ilanların yakın takibe alınacağı , fiyat değişimlerinin detaylı şekilde takip edileceği ve fahiş zam yapanlar hakkında işlem yapılacağı öğrenildi.  Konu ile ilgili açıklama yapan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Kanunu'na göre piyasada darlık yaratıcı, piyasa dengesini, serbest rekabeti bozucu, tüketicinin malları ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunulamaz. Yine kira sözleşmeleri ve ücretlerinin belirlenmesi de Türk Borçlar Kanunu ile hüküm altına alınmıştır" ifadelerini kullandı.

Bakanlık, şikayetler sonrası denetimlerin başladığını ve dört koldan fiyatların takip edildiğini duyurdu.

Denetimlerin yanı sıra kiralı kve satılık evlerin fiyatları için bir tavan fiyat uygulamasının gündeme gelmesi isteniyor. Sizce kira ve ev fiyatları için tavan fiyat uygulaması gelmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

TOKİ ucuza 81 şehirde ev satacak. Ev fiyatları ve başvuru şartları için TIKLAYIN

0.89 ve 0.99 faizli konut kredisi kampanyasında detaylar belli oldu. Detayları için TIKLAYIN

175 bin TL'ye sıfır araba satılacak. Detayları için TIKLAYIN

KAMPANYALARDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

 

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kesinlikle evler kiralanırken devlet denetimi olmalı uzak yerleşe aynı yakın yerleşe aynı eski evede aynı fiyatlar biçiliyor kira sözleşmesi hikaye her yıl asgari ücret ile artan zamla evler artıp gidiyor millet yakında çadır açacak
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ağır cezalar verilmeli..denetim altına alınmalı Yasada boşluk var istediğimiz fiyata satarız diyorlar.. yazık halka..
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Evet sayın Cumhur Başkanımız millet için elinden geleni yapıyor fakat ev sahipleri müteahhit ler bunu fırsata çevirip evlerini iki katına çıkarıyor lutfen buna sayın Cumhur Başkanımız ve yetkililer bi çözüm bulsun saygılarımla
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bence de gelmeli ev sahibi evi satıyor ne kiralık bulabiliyorum ne satılık bulabiliyorum resmen kendi ülkemde sokakta kalıyorum