Son Dakika: Kira Fiyatlarına Yeni Düzenleme Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Kira Fiyatlarına Yeni Düzenleme Geliyor

Kiralara tavan fiyat uygulaması geliyor. Konu ile ilgili açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelecek.

Emlak 22 Mayıs 2022 09:32 8
Son Dakika: Kira Fiyatlarına Yeni Düzenleme Geliyor

Son dakika haberi: Kira fiyatlarına düzenleme geliyor.

Hükümete yakınlığı ile bilinen Sabah Gazetesi'nin aktardığı son dakika bilgisinde kira fiyatlarına düzenleme geleceğine yer verildi. Sabah'tan Seda Tabak'ın kaleme aldığı yazısında kira fiyatlarına düzenleme geleceği öğrenildi.

Tüm dünyada artan kira fiyatlarına bazı ülkelerde önlemleri de beraberinde getirdi. Son olarak Hollanda hükümetinden bir karar geldi ve kiralara düzenleme geldi. Özellikle alt ve orta gelir grubunu korumak için getiriilen yeni uygulamada artık kiraları devletin belirleyeceği , evin durumuna göre belirlenecek kiraların orta gelir grbuu için 1250 euronun üzerine çıkarılmayacağı öğrenildi. 

TÜRKİYE'DE HAREKETE GEÇİLDİ

Türkiye'de de kira fiyatlaır rekor seviyede arttı. Geçen seneye göre yüzde 100'den fazla artan kiralar birçok şehirde asgari ücreti geride bıraktı. Bu da milyonlarca vatandaşı mağdur etti.

Konu ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir açıklama yaptı. Bakan Kurum yaptığı açıklamada konut fiyatlarının ve kira fiyat artışlarının önüne geçmek için bir çalışma başlatıldığını söyledi. 

3 BAKANLIK ÇALIŞIYOR

Edinilen bilgilere göre üç bakanlık bu konu üzerinde çalışıyor. Adalet Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın çalışma başlattığı öğrenildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

Bakan Kurum yaptığı açıklamada, "İnşallah bunu yakın zamanda Cumhurbaşkanımız milletimizle paylaşacaktır" ifadelerini kullandı.

NASIL BİR SİSTEM GELECEK?

Yeni kria sistemi üzerinde çalışmaların sürdüğü öğrenildi. önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak yeni sistemde alt ve orta gelir grubundaki vatandaşların korunacağı , kiraların belirleneceği ve bazı rakamların üzerinde evlerin kiraya verilmeyeceği öğrenildi. Özetle kirada ve konut alımı satımında taban fiyat uygulamasının gelmesi bekleniyor. 

Sizce bu sistem nasıl olur? Kirada tavan fiyat gelmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

FİNANS7.COM  | ANKARA

Kaynak: https://www.sabah.com.tr/galeri/ekonomi/son-dakika-kira-fiyatlarina-duzenleme-3-bakanlik-devrede-iste-masadaki-uygulama/2

Yorumlar (8)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kesinlikle gelmeli uygun fiyata ne kiralık ne de satılık ev bulamıyoruz aç gözlü ev sahipleri yüzünden
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bizim bu akşam zam yaptı ev sahibi ikibin yüz elli liradan üçbin beyaz liraya çıkardı ödeyemeyen çıkabilirsin dedi ne diyim vicdan diyorum
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sözde müslümanız diyorlar
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yeter ya bune fiyat heryerden vurdular ev sahipleride bukadar vicdansislik olmaz hiç kimsenin derdi ni anlayan yok
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ev sahipleri ilandan evleri çekti 7. Ayı bekliyorlar kesin daha yüksek fiyat vermek için uçtu gitti asgari ücretle çalışıyorum annem emekli ikimizin kazancı kiraya yetmez hale geldi mahvolduk reisin el atması şart parklara düşeceğiz yoksa