Son dakika: Kimlere kadro verilecek, TYP, belediye şirket işçileri, KİT, taşerona kadro var mı 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Kimlere kadro verilecek, TYP, belediye şirket işçileri, KİT, taşerona kadro var mı 2023

Son dakika haberi: Geçici işçilere kadro ile ilgili açıklama geldi. Bakan Bilgin yaptığı açıklamada 300 bin işçiye kadro müjdesi verdi. Peki kimler kadroya geçecek? TYP'ye kadro var mı? Belediye şirket işçilerine kadro gelecek mi? İşte son dakika bilgileri.

Çalışma Hayatı 10 Ocak 2023 20:26 150
Son dakika: Kimlere kadro verilecek, TYP, belediye şirket işçileri, KİT, taşerona kadro var mı 2023

Geçici işçiler kim? Kimlere kadro verilecek? TYP belediye şirket işçilerine kadro verilecek mi?

Geçici işçilere kadro konusunda son dakika açıklaması geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin kabineden sonra yaptığı son dakika açıklamasında 300 bin geçici işçiye akdro konusunda çalışmaları olduğunu söyledi. Bakan Bilgin yaptığı açıklamada, “Önumuzde geçici işçiler dosyası var. Sayıları 300 bin. İhtiyaç duyulan sektörlerde kadrolu Işçi olarak çalışmaları sağlanacak” dedi.

PEKİ KİMLER KADROYA ALINACAK?

Peki kimler kadroya geçecek? 300 bin işçinin kadroya geçeceğinin açıklanmasından sonra en çok sorulan soru bu oldu. Bu soruya daha önce cevap veren Bakan Bilgin, kamuda geçici işçi statüsünde çalışanlar sorununun çözüleceğini söyledi. Bakan Bilgin daha önce yaptığı açıklamada geçici işçiler hakkında şu bilgileri paylaştı:

"TCDD Genel Müdürlüğüm döneminde kurumda 2 bin civarında geçici işçi vardı, şimdi sayıları binin altına düşmüş. Halen geçici işçiler. Bir türlü bitmeyen geçici işçilik olmaz. Onların statüsünü sağlamlaştırmamız lazım. Çünkü yılın tamamında çalışmadıkları için onların emeklilik haklarını sağlamak için bir düzenleme yapmak gerekiyor. Bizim yaptığımız düzenleme bu kapsamda olacak. Mevcut geçici işçileri kadroya geçmesi için çalışma yapıyoruz, sonraki dönemdeki geçici işçiliği de bu kapsamda sosyal güvenlik boyutu başta olmak üzere bir disiplin altına almak istiyoruz. Mağduriyet oluşturmayacak kapsamlı bir çalışma yapmak istiyoruz"

"Taşeron işçiliğinden geçmeyen 90 bin kişi... Sayılar değişti işçi kitlesi var kamuya geçmemiş olan onların sorununu çözüyoruz."

"Burada sözleşmeliler bitti. Geçici işçilerin iki aşaması tamamlandı. Siyasi karar aşamasında. arkasından da inşallah bu dediğim çalışma aşamalarını tamamladıktan sonra KİT'lerde özellikle geride kalan, hastane bilgi sistemlerinde bir grup var. Onlardan mesaj geliyor. Onlar da alacağız"

Bir televizyon programında sorulan "PTT'de çalışanlar, kiralık araç şoförleri, güvenlik görevlileri, vakıfbankta çalışanlar, fahri kuran kursu öğreticileri, HBYS, belediye şirket işçileri, kamu çağrı merkezi çalışanları, şeker fabrikalarında çalışanlar, geçici orman işçileri, okullar, TYP'ler kadro alacak mı?" soruya Bakan, "Bunların bazıları işçi statüsünde çalışıyor. Bunların hepsini bu kategoride değerlendirmek zor. Bunların hepsini biliyoruz. Hepsi ile ilgili çalışma yapıyoruz. Ama bazıları da biraz önce bahsettim taşeron işçisi. Dolayısıyla bunların hepsini topladığınız zaman hepsi aynı olmuyor nitelikleri ayrı. Çalışmamız bittikten sonra açıklayacağız. " şeklinde cevap verdi.

TYP BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİ

TYP ve belediye şirket işçilerinin kapsamda olduğuna dair herhangi bir açıklama gelmedi. Açıklama gelince haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (150)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
seker fabrikalarında çalışan taşeron işçilere kadro istiyoruz lütfen sesimizi duyun artık
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Sürekli olan bir işe kadro şart
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Typ calişanlari 4.5 ay iş iş korkusuyla yatip kalkiyor yazik bu insanlara deyilmi
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Etlik şehir Hastanesi'nde bahcıvanız bizede katro verilecekmi
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Bizde yıllardır belediye personel şirket işçisi olarak çalışıyoruz ama kadro konusunda bizleri düşünen kimse yok hep sözleşmeli memurlar söz konusu oluyor işçiyi kimse önemsemiyor