Son dakika: Kentsel dönüşüm başvuru tarihi açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Kentsel dönüşüm başvuru tarihi açıklandı

Son dakika haberi: Kentsel dönüşüm için başvurular e devlet kapısı üzerinden alınacak. Başvuru tarihi açıklandı.

Emlak 23 Nisan 2023 13:37 0
Son dakika: Kentsel dönüşüm başvuru tarihi açıklandı

Kentsel dönüşüm için başvuru tarihi açıklandı.

Son dakika haberi geldi. Gelen haberde kentsel dönüşüm başvurularının ne zaman başlayacağına yer verilirken 200 binden fazla başvuru olması durumunda kura sisteminin devreye alınacağı ve evi kentsel dönüşüme girecek kişilerin kura ile belirleneceğine yer verildi. Bakan Murat Kurum konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, "Bölgenin imar koşullarına göre hareket edilecek. İnsanlarımızın talepleri doğrultusunda ihtiyaçlar giderilecek, çocuklarımıza yeni yeşil alanlar kazandırılacak" ifadelerini kullandı.

Kampanyayaya ilişkin değerlendirmede bulunan Bakan Kurum, "Deprem bölgesinde nüfusumuzun, topraklarımızın yüzde 70'i deprem bölgesi ki, derecesine baktığımızda deprem riski altındaki bölgelerde yaşayan bir ülkeyiz. Nüfusumuzun yüzde 70'ten fazlası deprem bölgelerinde yaşıyor. Bugüne kadar baktığınızda, yaşadığımız depremler sebebiyle 130 bin canımızı, kardeşimizi bu depremlerde yitirdik. Biz aynı acıları bir daha yaşamak istemiyoruz. Emin olun o kadar zor ki. Göreve geldiğimiz andan itibaren nerede bir afet olsa hep vatandaşımızın yanında olduk. Elazığ'da bir deprem oldu oradaydık, 2 saat sonra gittik ilgili bakan arkadaşlarımızla, kurumlarımızla birlikte. Hızlı bir şekilde vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için mücadele verdik. En son 11 ilimiz Kahramanmaraş merkezli depremde enkazların yanında yavrusunu, eşini, kocasını bekleyen vatandaşlarımızın acısı çok zor, inanın anlatılamaz. Biz bu acıları bir daha yaşamak istemiyoruz" dedi.

TEMELİ ATILAN VE ATILACAK KONUTLAR

Şimdiye kadar 106 bin konutun temelinin atıldığını söyleyen Bakan Kurum, Mayıs sonuna kadar 319 bin konutun temelinin atılacağını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Depremi engelleyemeyiz ama depremle mücadele edebiliriz. Depremle mücadele etmek için de sağlam, güvenli binalarda oturmak zorundayız. Yitirdiğimiz canları geri getiremeyiz, Allah'ın takdiri. Böyle bir deprem yaşadık. Ama inşallah onlara en iyisini, en güzelini, daha önce Elazığ'da, Malatya'da olduğu gibi, Antalya, Muğla'daki yangınlarda olduğu gibi, Karadeniz'deki sellerde olduğu gibi hızlı bir şekilde yapacağız. 15'inci günde temellerini attık. 40'ıncı günde temellerini attık ve bugün temelini attığımız konut rakamımız 106 bine geldi.

Biz bu acılar bir daha yaşanmasın istiyoruz. O yüzden İstanbul'umuz da bu manada bizim için çok ok kıymetli. Bizim birinci önceliğimiz deprem bölgesi. İnşallah mayıs ayı sonuna kadar 319 bin konutumuzu başlatacağız. Ardından 650 bin konutumuzun inşasını hem yerinde hem rezerv alanlarda başlatacağız. Şu an hasar tespitleri çerçevesinde, tabii hak sahipliği süreçleri de yürütülüyor, 750-800 bin bir ihtiyaç olacak gibi gözüküyor. Biz netleşmiş gibi 650 bin konut ihtiyacı varmış gibi hareket ediyoruz"

BAŞVURULAR E DEVLET ÜZERİNDEN BAŞLIYOR

Bakan Kurum 26 Nisan tarihinde başvuruların e devlet kapısından açılacağını söyledi. Başvuru ekranı açıldığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç