Son Dakika Kapanışta Dolar Fırladı Altın ve Euro Çakıldı (Dolar Neden Yükseliyor, Altın Euro Neden Düştü?)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika Kapanışta Dolar Fırladı Altın ve Euro Çakıldı (Dolar Neden Yükseliyor, Altın Euro Neden Düştü?)

Son dakika haberi: Kapanışta dolar tüm zamanların rekorunu kırarken altın ve Euro çakıldı. Peki neden?

Döviz 24 Eylül 2022 00:51 1
Son Dakika Kapanışta Dolar Fırladı Altın ve Euro Çakıldı (Dolar Neden Yükseliyor, Altın Euro Neden Düştü?)

Dolar gece yarısı rekor kırdı altın çakıldı: İşte nedeni.

Dolar kuru gece yarısı piyasalar kapanmadan dakikalar önce hızlı yüksleişe geçti ve tüm zamanların rekorunu kırdı. Aynı dakikalarda altın fiyatları ise son günlerin en düşük seviyesine kadar geriledi. İşte piyasalardan alınan son dakika bilgileri.

DOLAR KURU 18.44 TL İLE TÜM ZAMANLARIN REKORUNU KIRDI

Fed'in faiz artırımı ve Merkez Bankası'nın faiz indirimi ile birlikte dolardaki ateş daha da harlandı ve dolar kuru yukarı doğru çıkmaya başladı. Merkez'in faiz indirimi sonrasında piyasalara müdahale edildiği ve bu şekilde doların tutulduğu iddia edildi. Dolar kuru sabah saatlerinde 18.36 TL seviyesinde iken akşama doğru yükseleiş başladı ve kapanışta dolar 18.44 TL'ye hızlı çıkarak tüm zamanların rekorunu kırdı.

EURO ÇAKILDI

Dün 18.20 TL seviyelerinde seyreden Euro kuru, Fed'in yüksek faiz artırımı ve toplantı sornası Powell'in şahin tondaki açıklamaları ile düşmeye başladı. Bugün hızlanan düşüşle birlikte Euro kuru 17 lira 87 kuruşa kadar gerileyerek ciddi değer kaybetti. Parite ise 0,9687 'ye kadar inerek uzun süredir ilk defa bu kadar geriledi.

ALTIN KAÇ TL?

Fed kararı sonrası altın üzerindeki baskı da artmaya başladı. Fed'in faiz artırımı ve sıkılaşmanın artacağı açıklamalarının ardındna altının ons fiyatı 1670 dolar seviyelerinden hızlı şekilde düşerek 1644 dolara kadar geriledi. Gram altın ise 990 lira seviyelerinden hızlı bir düşüşle 974 liraya kadar geldi.

YÜKSELİŞLER VE DÜŞÜŞLER NEDEN?

Dolardaki yükseliş Fed'in faiz artırımı ve sıkılaştırma adımalrı olarak açıklanırken diğer fiyatlardaki düşüşler de buna bağlı olarak sürüyor. Avrupa Merkez Bankası'nın faizde geç kalması, Fed'in erken yola çıkması nedeniyle Euro kuru sert düşerken altın üzerinde ise Fed ve faiz baskısı devam ediyor. 

Sizce yükseliş olur mu? Aşağıdaki yorum kısmından yazaiblirsiniz.

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com döviz, kripto paralar, borsa ve emtia fiyatları hakkında herhangi bir yatırım tavsiyesi vermez. Yatırım tavsiyesi yatırım danışmanları, yatırım uzmanları, aracı kurumlar ve portföy yönetim şirketleri tarafından verilen bir hizmettir. Finans7 sadece bilgilendirir.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yıl sonu altın'ın ayı olacak Eksen değişecek talepler değişecek iyileştirme piyasası hakim olacak