Son Dakika: Kamudan Art Arda İhraçlar Geldi (TSK Asker, Memur, Polis Listesi 2022)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Kamudan Art Arda İhraçlar Geldi (TSK Asker, Memur, Polis Listesi 2022)

Son dakika haberi: Kamu kurum ve kuruluşlarında FETÖ'den ihraçlar devam ediyor. İşte yapılan son dakika açıklamaları.

Haberler 1 Ağu 2022 21:36 0
Son Dakika: Kamudan Art Arda İhraçlar Geldi (TSK Asker, Memur, Polis Listesi 2022)

Son dakika: Art arda kamudan ihraç haberleri gelmeye devam ediyor.

Geçen gün gelen vali yardımcısı ihracından sonra bir ihraç haberi daha geldi. Yapılan son dakika açıklamasında Karabük Valiliği'nde görev yapan bir vali yardımcısı ile bir hukuk müşavirinin ve eeski vali yardımcısının ihraç edildiğine yer verildi. 

15 Temmuz sonrası başlatılan FETÖ soruşturmaları kapsamında operasyonlar devam ediyor. Mülki idareye yönelik yapılan soruşturmada bazı isimlerin tespit edildiği bildirildi. Emniyet ve savcılık tarafından gerçekleştirilen titiz incelemelerin ardından FETÖ ile irtibatı , iltisakı olduğu bildirilen Karabük Valiliği bünyesinde görev yapmakta olan Vali Yardımcısı Hüseyin D ile Hukuk Müşaviri Numan Tahir Ş ve daha önce açığa alınan Vali Yardımcısı Barbaros B hakkında kamudan ihraç kararı verildi. 

BİR VALİ YARDIMCISI DAHA İHRAÇ EDİLMİŞTİ

Kamuda son günlerde art arda ihraç haberleri geliyor. Geçen gün gelen haberde İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Kars Vali Yardımcılığı görevine atanan Mehmet Zahit D.'nin ihraç edildiği bildiirldi. 

KAMUDAN İHRAÇLARDA DEĞİŞİKLİK

15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından ilan edilen ve yasalarla art arda uzatılan OHAL düzenlemelerinden ikisi sona erdi. 375 sayılı KHK'ya eklenen madde ile yapılan işlemler değişiyor. Buna göre gözaltı süreleri 4 günü geçmeyecek, ihraç için de disiplin usulleri uygulanacak.

MSB

Hulusi Akar yaptığı açıklamada, "Bugüne kadar 24 bin 435 FETÖ mensubu ihraç edilmiştir. Bunlardan 2 bin 754'ünün de rütbesi geri alınmıştır." dedi. Akar bundan 2 hafta önce TSK'dan 24 bin 388 kişinin ihraç edildiğini söylemişti. Yani 2 haftada 47 kişi TSK'dan ihraç edilmiş.

İHRAÇ LİSTELERİ

Kamudan ihraç listeleri , eskisi gibi KHK ile listeler şeklinde yayınlanmıyor. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç