Son Dakika: Kahve Fiyatlarına Üzecek Bir Zam Daha
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Kahve Fiyatlarına Üzecek Bir Zam Daha

Son dakika haberi: Kahve fiyatlarına art arda zamlar geldi. Son zam vatandaşları üzecek türden.

Tarım 27 Ekim 2022 17:33 0
Son Dakika: Kahve Fiyatlarına Üzecek Bir Zam Daha

Türk Kahvesine yüzde 25 zam daha geldi.

Son dakika haberi: Türk Kahvesine son dönemlerde art arda zamlar geldi. Gelen zamlar vatandaşları üzerken geçen hafta bir zam daha geldi. Gelen son zamla birlikte 100 gramlık Türk Kahvesinin fiyatı 24 TL'ye kadar çıktı. Bundan bir sene önce aynı marka Türk Khavesinin fiyatı 11 lira seviyesindeydi. Bu artışa baktığımızda 12 ay içinde yüzde 118 'lik zam geldi. 

Brezilya'da yaşanan don nedeniyle kahve fiyatları geçen seneden bu yana gittikçe artmaya başladı. Bunun yanı sıra dolar kuruunn artması, küresel tedarik zincirinde sıkıntılar yaşanması ve son olarak enerji krizi de fiyatların yukarı tırmanmasına neden oldu.

Fiyatların gelcekteki durumu hakkında açıklamalarda bulunan ithalatçı şirketleri, “Bunlar iyi günler, kahvede yeni bir zam dalgasına daha hazırlıklı olmak gerek”  dedi ve gelecek günlerde daha fazla zam ile karşı karşıya kalacağımızı göstermektedir.

Dünyada toplam kahve üretimi 2021-2022 sezonunda yüzde 2.1 oranında azalırken global tüketim yüzde 3.3 seviyesinde arttı.Kahve ifyatlarının artması ile birlikte ünlü kahve markaları , kahve zincirleri fiyatlarına art arda zamlar yaptı. 

Bir bardak kahvenin fiyatının 30 liraya kadar çıktığı görülüyor. Sizin aldığınız kahve ne kadar oldu? Aşağıdaki yorum kısmından yazarak diğer vatandaşlarla bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, yerel haberlerden bildirimle haberdar olmak , gündemi kaçırmamak için finans7'yi takipte kalın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç