Son dakika: Kadroda kapsam genişliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Kadroda kapsam genişliyor

Sözleşmeli memurlara , geçici işçilere kadro düzenlemelerinden sonra yüz binlerce işçi ve personele daha kadronun yolda olduğu öğrenildi.

Haberler 27 Ocak 2023 21:54 218
Son dakika: Kadroda kapsam genişliyor

Kadroda kapsam genişliyor.

Sözleşmeli personellere kadro düzenlemesinden sonra geçici işçilere kadro düzenlemesnin gündeme geleceği bildirildi. Dün açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kadroda yeni düzenlemenin ksıa sürede meclise geleceğini söyledi. TBMM'ye gelecek düzenleme ile önce geçici işçilere kadro verilecek.

KAPSAM GENİŞLİYOR

Sözleşmelilere kadro düzenlemesi ve geçici işçilerin kadroya geçmesinden sonra yeni bir çalışma başlatılacağı açıklandı. Seçimlerden önce başlatılacak düzenleme ile birlikte kadro kapsamının genişletileceği, daha fazla işçi ve personelin kadroya geçebileceği, birçok işçiye yeni statü verilebileceği aktarıldı.

Bu işçilerden ilki, taşerona kadro düzenlemesinde kapsam dışı kalan işçiler olacak. İşçilere yeni kadro düzenlemesi gelecek.

İkinci grup personeller ise ek ders ücreti karşılığında çalışmakta olan personeller olacak. Bu personellere yeni düzenlemeler gelecek.

Ücretli öğretmenlere yeni statü getirilmesi planlanıyor. Yeni statü ile ücretli öğretmenlerin mağduriyetlerin giderileceği bildirildi. Sizce nasıl bir düzenleme olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Bu kapsamda uzman çavuşlara da kadro gelecek ve yılların sorunu çözüme kavuşacak. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızın imar sorunlarından terörle mücadelede yaralanıp da gazi sayılmayan kardeşlerimizin haklı taleplerine, uzman çavuşlarımızın özlük haklarıyla ilgili beklentilerinden uzman jandarmalarımızın okullarında geçen bir yıllık sürenin fiili hizmetten sayılmasına kadar her mesele kalıcı olarak çözülmelidir" ifadelerini kullandı.

ÖNEMLİ DETAY: MHP'NİN TEKLİFLERİ ELE ALINACAK

Sabah Gazetesi, AK Parti ile MHP arasında bu görüşmenin yapıldığı ve MHP'nin kadro ile diğer düzenlemeler konusunda taleplerinin değerlendirileceğini bildirdi. MHP'nin talepleri arasında belediye şirket işçilerine kadro ve TYP işçilerine düzenleme de vardı. Bu iki konu hakkında MHP'li vekiller tarafından mecliste açıklama yapılmış ve belediye şirket işçileri ile TYP işçilerine düzenleme gelmesi , mağduriyetlerin giderilmesi gerektiği ifade edilmişti. Bu konularda MHP'nin talepleri ilettiği , AK Parti'de değerlendirme olacağı öğrenildi. Bu konuda son sözün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da olduğu, kısa sürede bu konularda kapsamlı bir açıklama geleceği öğrenildi. Önümüzdeki günlerde bu konuda resmi açıklama gelecek. Açıklama gelince haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Sizce başka kimlere kadro gelmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (218)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 13 Ay Önce
Aile ve sosyal hizmetler bakanliginda Ek ders ücreti karşılığı çalışan personele kadro ve özlük haklarınin verilmesini talep ediyoruz.
Ziyaretçi 13 Ay Önce
40 yaşını aşmış formasyonlu ücretli öğretmenler, branşa bakılmaksızın, koşulsuz, çalıştırıldığı kadroya geçirilmelidir.
Ziyaretçi 14 Ay Önce
aile bakanligindaki ek dersliler
Ziyaretçi 14 Ay Önce
gruplandırma personeline kadro gelmeli sağlıkta ayrım yapılmamalı.
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Aile ve sosyal hizmetler bakanliginda Ek ders ücreti karşılığı çalışan personele kadro ve özlük haklarınin verilmesini talep ediyoruz.