Son dakika: Kabine toplantısında alınan kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Kabine toplantısında alınan kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısından sonra kameralar karşısına geçerek kabine kararlarını açıkladı.

Son Dakika 26 Eylül 2023 19:38 25
Son dakika: Kabine toplantısında alınan kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

26 Eylül kabine kararları açıklandı.

Beştepe'de bulunan Cumhurbaşikanlığı Külliyesi'nde , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılan kabine toplantısı sona erdi. Toplantının sona ermesinden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan kameralar karşısına geçti ve açıklama yapmaya başladı.

İşte 26 Eylül 2023 kabine toplantısı kararları;

"Hepinizin Leyle-i Mevlidini kutluyorum. Ekonomide yol haritamızı açıkladık. Tüm paydaşlarla istişare ederek hazırlıdığımız projenin memnjuniyetle karşılandığını gördük.

Dünya Bankası grubunun 17 milyar dolarlık yatırımın üzerine 18 milyar dolarlık yeni bir yatırım paketi daha eklemesi bunun bir işaretidir. Ülkemize yönelik ön yargılar sona erdikçe yatırım rakamlarının daha da yükseldiğini göreceğiz.

3 yılın sonunda 1.3 trilyonu aşan bir ekonomik büyüklüğü ve 15 bin dolara yaklaşan kişi başına milli geliri yakalayacağız.

Yeni hükümet ve kalkınma planını yakında sunacağız. Türkiye Yüzyılını biz ilan etmiş olsak da bu vizyon 85 milyonun milli hedefi ülküsü ve idealidir.

Türkiye'yi büyütmek ve güçlendirmek hepimizin ortak gayesidir.

Bugünkü kabine toplantısında önemli kararlar aldık.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen son dakika açıklamaları:

GENÇLERE VERGİSİZ TELEFON

Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimize cep telefonu ve bilgisayar desteğini hayata geçiriyoruz. 9 bin 500 lirayı geçmeyen telefon ve bilgisayar için 5 bin 500 liraya kadar teknoloji desteği vereceğiz. Bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlıyoruz. İstedikleri 3 mobil şebeke üzerinden kullanabilecekler. 18 yaşına giren gençlerimize 1 yıl süreyle geçerli olmak üzere Genç Kart vereceğiz. Kültürel ve sanatsal etkinliklerden ücretsiz ya da indirimli faydalanabileceklerdir. İmkanları daha da genişleteceğiz.

ELON MUSK

Türkevi'nde pek çok liderle görüşmeler gerçekleştirdik. Amerikan iş dünyasıyla bir araya geldik. Elon Musk'ı kabulümüzde kendisini yatırım yapmaya davet ettim. BM Genel Sekreteri, ülkemizin tezlerine benzer ifadelerle reform çağrısında bulundu. Genel Kurul konuşmamızda İslam düşmanlığıyla mücadeleye dikkat çektik hem de aile kurumuna sahip çıkılması gerektiğini ifade ettik. Karabağ'ın Azerbaycan toprağı olduğunu ifade ettik. Eşim emine Erdoğan himayesinde Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanına imza attık. Herkesi imza atmaya davet ediyoruz.

EVLENENLERE KREDİ

Türkiye olarak nasıl BM'nin reform ihtiyacını dile getiriyorsak aile müessesinin korunması çalışmalarına bayraktarlık yapmakta kararlıyız. Ülkemiz için de özgün projelerle örnek olacak, aile kurumunun güçlendirilmesini sağlayacağız. Evlenecek gençlerin desteklenmesi projemizle ilgili çalışmayı tamamladık. Önümüzdeki günlerde Aile ve Gençlik Bankası'na dair kanun teklifini Meclis'imizin takdirine sunacağız. Devlet gelirlerinin belli bir kısmını buraya aktaracağız. Gençlere faizsiz kredi imkanı sunacağız. Bu uygulamayı pilot bölge olarak deprem bölgesinde başlatacağız.

ENERJİ

Dünya siyasi, ekonomik, askeri krizlerle boğuştuğu bir dönemden geçiyor. Türkiye'nin kalkınmasını sürdürmesi başarıdır. Biz attığımız her adımı büyük zorluklara rağmen tarihi başarılar sayesinde gerçekleştirmiş bir ülkeyiz. Terör örgütleriyle mücadele ettik. Küresel ticaret çekişmelerinin ortasında kaldık. Enerjide her konuda kendimize yeni pencereler açtık. Salgın hastalıklara karşı her konuda örnek koruma kalkanı oluşturduk. İklim kriziyle mücadelede geri durmadık.

BİZSİZ HİÇBİR PROJE HAYATA GEÇMEYECEK

Savunma sanayinde dünyanın önde gelen teknoloji geliştiricilerinden biri haline geldik. 'Dünya 5'ten büyüktür' diyerek küresel yönetim ve güvenlik mimarisine meydan okuyan bir ülkeye kapıların açılması elbette beklenemez. Bu gerçek Türkiye'siz hiçbir projenin hayata geçirilemeyeceğidir. Bu denemeleri yapanların hepsi gelip Türkiye'nin desteğine talip olmak mecburiyetinde kaldılar. Olmazların hepsi denendikten sonra onlar da gelip Türkiye'nin kapısını çalacaklardır"

 

Kadın erkek diğer adaylarla tanışmak ve bilgi alış verişi için >> TIKLA TAKİP ET

Finans7.com I Ankara

 

Yorumlar (25)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
Karayolları tasaron kadro bekliyor yol bakım onarım kadro
Ziyaretçi 10 Ay Önce
Aile hekimliğinde calisan işçiler için kadro ne zaman gelecek
Ziyaretçi 10 Ay Önce
Alt gelir yarasına melhem olacak bişey varmı yok,ülkeyi bu hale getirenleri Allah'a havale ediyorum.
Ziyaretçi 10 Ay Önce
Müjdeye bak,, heyecandan bu gece uyku tutmaz artık
Ziyaretçi 10 Ay Önce
Ne istiyosunuz bu adamdan daha ne yapsin gozunuze soka soka bitirdi herseyi tartisacak bisey kalmadiki .