Son dakika: Jandarma ve MSB uzman erbaş alımında değişiklik geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Jandarma ve MSB uzman erbaş alımında değişiklik geliyor

TSK ve jandarma uzman erbaş alımında düzenleme geliyor. Gelecek haftalarda mecliste görüşülecek düzenleme için detaylar yazımızda.

Uzman Erbaş Alımı 31 Mart 2023 23:52 6
Son dakika: Jandarma ve MSB uzman erbaş alımında değişiklik geliyor

Son dakika: Uzman erbaş alımında değişiklik geliyor.

AK Parti ve MHP tarafından hazırlanan TSK personel yönetmeliğinde değişiklik meclise geliyor. Gelecek düzenleme ile birlikte birçok konuda önemli değişiklikler yapılması planlanırken en önemli değişikliklerden biri de uzman erbaş yönetmeliği olacak.

Uzman erbaş alımında ve uzman erbaşların çalışma sürecinde yapılan düzenlemelere baktığımızda, ujzman erbaşlıktan atılma, görevde başarısız olma ve kendisinden istifa edilememe halleri ile intibak edememe hallerinde yapılacak işlemler bu yönetmelikle düzenlenecek.

5 aylık intibak dönemi içerisinde uzman erbaşlardan ilgili mevzuatında personelin görev ödev ve sorumlulukları olarak düzenlenen hususlarda riayet etmedikleri sabit olanlar en az 2 disiplin emrinden toplam 3 defa ya da daha fazla disiplin cezası alanlar, verilecek intibak eğitimlerinden başarısız olduğu sınav notu ile tespit edilenler görevde başarısız olan ya da kendilerinden istifade edilememe halleri olanlar, intibak edememeiş sayılacak ve sözleşmeleri bitirilecek.

Uzmanların atış spor ve eğitimleri ile ilgili standartlara ulaşamayanlar, iç güvenlik, hareket ve operasyonlar ile kolluk asayiş görevleri, hudut görevleri ile kadronun gerektirdiği durumları yerine getiremeyen, başarısız ve yetersiz olan, isteksiz olanlar, birliğinin emniyetini tehlikeye düşürenlere görevin yapılmasını aksatanlar, bu durumların ispatlanması sonrası atılacak.

Gelirinden çok borçlanan düşkün olan ve bu borçlarını ödememeyi alışkanlık haline getirenler, görevlerine ve sosyal aile yaşantısına zarar verecek derecede menfaatine içki ve kumara düşkün olanlar ile TSK'nın Jandarma Genel Komutanlığının ya da sahil güvenliğin itibareını sarsacaklar, 

Disiplinsizliği alışkanlık haline getirdiği anlaşılanlar,

Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullandığı rapor ile tespit edilenler,

Mazeretsiz olarak bir sözleşme yılı içinde toplam yedi gün ve daha uzun süre göreve gelmeyenler ve komando olarak çalışırken 4 yılın sonunda bu niteliğini kaybedenler, uzman erbaşlık için gerekli şartları taşımadığı sonraadan anlaşılanlar,ın sözleşmeleri fesh edilecek.

Astsubaylığa görevde olduğu için başvuru yapamaynlar, müracaat etmesi durumunda astsubaylığa geçebilecek.

YENİ UZMAN ERBAŞ ALIMI YOLDA

TSK ve Jandarma uzman erbaş alımına kısa süre kaldı. Önümüzdeki günlerde jandarma uzman alımı beklenirken Hulusi Akar, 30 bin TSK personeli alımı yapılması bekleniyor. Alım yapıldığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

KADRO VAR MI?

Bu düzenlemede kadro bekleniyordu. Ancak bu konuda bir çalışma yok.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
şu yorum yerinide boşa mı açtınız anlamıyorum cevaplayan yok uzman alımı varmı yokmu yokmu varmı iç alım mı var dış alım mı var hiç bir şekide yokmu bu ne böyle dalga geçer gibi şimdi ne olcak uzman erbaş alımı olacak m olmayacak mı iç alım mı olacak dış alım mı dış alımdan yok diyo kimi diyo içten var diyo şimdi içerden oluyrumda dışardan m olamyorum yoksa hiç bir türlü olamyormuyum
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Yas sınır 35 olsun artik insanlar genç bakimlilar
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Neden kadın alımı yok kadınlar her işi yapabilir lütfen kadın alımıda olsun.
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Allah'a havale ediyorum bu kanunu yazanları Hakkım haram zıkkım olsun ahirette ben ve ailem 2 elimizde yakanizda olacak Allah ıslah etsin sizin gibileri.
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Fiziki şartlarda biraz daha imkan tanisalar vatanı için en iyi şekilde görevini yapacak çok kişi var