Son Dakika: İsveç'ten Türkiye'ye Pençe Kılıç Harekatı Desteği
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: İsveç'ten Türkiye'ye Pençe Kılıç Harekatı Desteği

Son dakika haberi: İsveç'ten Pençe Kılıç Harekatı hakkında son dakika açıklaması geldi.

Dünya 25 Kasım 2022 09:04 0
Son Dakika: İsveç'ten Türkiye'ye Pençe Kılıç Harekatı Desteği

İsveç, Türkiye'ye destek verdi.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson bir son dakika açıklamasında bulundu. İsveç parlamentosunda Yeşiller Partisi Sözcüsü Marta Stenevi'nin Türkiye ile ilgili sorularına cevap veren Kristersson, Türkiye'nin geçen gün başlattığı Pençe Kılıç Harekatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kristersson yaptığı açıklamada Suriye'nin kuzey bölgesindeki çatışmaların çok karmaşık olduğunu söyledi. 

TÜRKİYE HAKLI

DEAş ile mücadele edildiğini, Türkiye'nin terör saldırılarına maruz kalan ülke olduğunun kabul edilmesi gerektiğini söyledi ve Türkiye'nin harekatta haklı olduğunu söyledi. Kristersson yaptığı açıklamasında, "Bir yandan terör örgütü DEAŞ'a karşı mücadele, diğer taraftan da Türkiye'nin terör saldırılarına maruz kalan bir ülke olduğu kabul edilmeli. Türkiye'nin kendisini terör saldırılarına karşı koruma hakkına sahip olduğunu belirtmek gerekir" dedi.

DİĞER ÜLKELERİN TÜRKİYE'Yİ ANLAMASI GEREKİYOR

Dünyanın geri kalan ülkelerinin Türkiye'yi anlaması gerektiğini söyleyen Kristersson, "Dünyanın geri kalanının Türkiye'yi vuran terör saldırılarının, diğer ülkeleri vuran terör saldırıları kadar Türkiye için de kötü olduğunu kabul etmesi için nedenler var" ifadelerini kullandı.

Ülkesinin NATO üyeliğine Türkiye'nin onay vermesi için bir anlaşma imzalandığını söyleyen  Kristersson, bunun İsveç'in terörle mücadeleyi yoğunlaştırması gerektiği anlamına geldiğinin altını çizdi ve  "Çeşitli şekillerde teröre veya terörle ilgili faaliyetlere katılan ve onları finanse edenler İsveç'i değil, Türkiye'yi hedef alıyor. İsveç’in onlar için güvenli bir sığınak olmaması gerektiğini tespit ettik" ifadelerini kullandı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç