Son dakika: İşte EYT kanun teklifinin tam metni
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: İşte EYT kanun teklifinin tam metni

Son dakika haberi: Emeklilikte yaşa takılanlar kanun teklifinin tam metni açıklandı. İşte açıklanan kanun teklifinin tam metni.

Haberler 30 Ocak 2023 12:15 0
Son dakika: İşte EYT kanun teklifinin tam metni

Son dakika: EYT yasa teklifinin tam metni sonunda yayınlandı.

Emeklilikte yaşa takılanların beklediği açıklama geldi. Yapılan açıklamada EYT yasasının detaylarına yer verilirken kanun teklifinin meclise sunulduğu, bu hafta Cuma günü Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmelerin başlayacağına yer verildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "AK Parti’mizin devraldığı bir önemli problem daha çözüme kavuşuyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar #EYT ile ilgili kanun teklifimizi TBMM Başkanlığına sunuyoruz. Ayrıntıları AK Parti Grup Başkanvekilimiz @akbasogluemin açıklıyor" ifadelerini kullandı.

Tunç açıklamasının devamında EYT yasası hakkında şu bilgileri paylaştı:

"4 Madden oluşan kanun teklifimiz ile 08.09.1999 tarihinden önce sigorta girişi olanlarda yaş şartını kaldırıyoruz. Kadınlar 20 yıl, erkekler 25 yıl sigortalılık süresini ve 5000 prim gün sayısını dolduran emeklilik hakkını kazanabilecek.

Emekli olupta 10 gün içinde Aynı işyerinde işine devam eden emekliler için yüzde 5 sigorta teşviki sağlanacak. Taşerondan işçi kadrosuna geçenler için zorunlu emeklilik kaldırılıyor. Hayırlı olsun.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza, Hazine ve Maliye Bakanımıza, Teklif sahibi milletvekillerimize ve teknik çalışmada görev alan tüm bürokratlarımıza teşekkür ediyoruz"

İŞTE KANUN TEKLİFİNİN TAM METNİ

PDF hali için TIKLAYIN

İşte kanun teklifinin tam metni:

Kadın erkek EYT'lilerle bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç