Son Dakika: İşte En Dayanıklı Hisseler (Borsa Tahmini SASA, Şişecam, Hekts, Enka)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: İşte En Dayanıklı Hisseler (Borsa Tahmini SASA, Şişecam, Hekts, Enka)

BORSA YATIRIMCILARINI İLGİLENDİREN SON DAKİKA AÇIKLAMASI GELDİ VE DÖVİZ BAZLI ÇÖKÜŞTE EN DİRENÇLİ HİSSELERİN HANGİLERİ OLDUĞUNA YER VERİLDİ.

Borsa 20 Haz 2022 13:37 0
Son Dakika: İşte En Dayanıklı Hisseler (Borsa Tahmini SASA, Şişecam, Hekts, Enka)

Borsa yatırımcısı dikkat: İşte en dirençli hisseler.

Döviz kurunun ciddi şekilde arttığı son dönemlerde borsadan yabancı çıkışları devam ediyor. Birçok hissede yaşanan çıkış, gelen yerli yatırımcı ile kapanırken döviz bazında erimenin 21 Nisan tarihinden bu yana yüzde 16 seviyelerine kadar geldiği ifade edildi. 

Dünya'dan Barış Erkaya bugün kaleme aldığı yazısında, borsada yaşanan sert dalgalanmaya değindi ve döviz dalgalanmasına en dirençli hisseler hakkında detaylı bilgi verdi. 

Söz konusu haberde sektörel bazda dalgalanmaya bakıldığında bankacılık hisselerinin bundan oldukça zararlı çıktığına yer verildi. Bankacılık sektörnün hisselerinin döviz bazlı endeks çöküşlerinin çoğunda endeksten daha fazla düştüğü görüldü. 

EN DİRENÇLİ HİSSELER

Bu durum nedeniyle yatırımcılar, çöküşe en dirençli hisselerin hangileri olduğunu araştırmaya başladı. Açıklamada Bist 100 düşerken bile değer kazanan bazı hisseler olduğuna yer verildi. Bu sıralamda en üstte, son dönemlerin en popüler hisseleri var. Yatırımcıların göz bebeği olan aşağıdaki hisselerin endeks düşerken dirençli duran hisselerin başında olduğuna yer verildi. 

O hisseler , SASA, Aksa, Hektaş şirketlerinin hisseleri oldu.

Bunların yanı sıra büyük ölçekli şirketlerde de dirençli duruşun olduğu, Enka İnşaat ve Şişecam gibi hisselerde de direncin olduğu bildirildi. 

DÜŞÜŞLERDE EN DİRENÇLİ DURANLAR TABLOSU

Şimdiye kadar 7 defa çöküş yaşandı. Bu 7 çöküşte hisselerin performansları şu şekilde oldu:

Yapılan değerlendirmede, düşüşlerde direnç gösteren ve yatırımcısına, borsa düşerken bile kazandıran hisselerin, döviz bazlı çöküş bittiğinde ve borsada yukarı yönlü eğilim başladığında aynı hızda kazandırmadığına dikkatler çekildi.

Not: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com yatırım tavsiyesi vermez. Borsa, hisse yatırım tavsiyeleri, yatırım uzmanları, yatırım danışmanları ve aracı kurumlar tarafından verilen bir hizmettir. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç