Son dakika: İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ve 7 Ağustos 2023 kabine kararları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ve 7 Ağustos 2023 kabine kararları

Son dakika haberi: Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapıyor. İşte kabine kararları.

Son Dakika 7 Ağu 2023 19:47 7
Son dakika: İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ve 7 Ağustos 2023 kabine kararları

Kabine sona erdi: İşte kabine kararları 7 Ağustos 2023.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısından sonra kameralar karşısına geçti ve kabine kararlarını duyurdu. İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

"ÜLKEMİZİN KALKINMA KERVANINI YÜRÜTMEYE ODAKLANIRKEN MAŞALARI VE SAHİPLERİNİ KENDİ BAŞLARINA BIRAKIYORUZ.

Onların yönetiminde Muğla Belediyesi varken acaba bugüne kadar ne kadar zeytin ağacı diktiniz? Zeytin fidanı diktiniz? Ne kadar ağaç diktiniz? Çıkın bir de bunların rakamlarını açıklayın. Biz geldiğimizden bu yana milyonlar değil milyarları aşan ağaç dikimleri yaptık. Yurt içindeki mankurtlar ve yurt dışındaki azılı düşmanlar tarafından yapılan iftiralar her gün biraz daha çöküyor. Buna rağmen aynı şeylerin bitmeyeceği anlaşılıyor. Fitne yelkenlerini şişirmek isteyenler yine hüsrana uğrayacak.

Seçimlerin üzerindne 72 gün geçmesine rağmen muhalefet cenahı, sandıkta tecelli eden iradeyi hala kabul etmiyor. İşte görüyorsunuz her gün bir aday çıkıyor. Siz aday çıkarmaya devam edin. Bu millet kimi nereye oturtacağını daha iyi biliyor. Vergi uzmanı oldukları için 38-39 tane milletvekilliğini yavrucuklara dağıtıyorlar. Sonra eyvah yalnız kaldık diyorlar. Masada seçimden beri birbirilerini yemekle meşguller. Türkiye'nin en büyük talihsizliği basiret yoksunu bir muhalefete sahip olması.

Biz bugünkü sorunlarımızı çözecek konuların peşinde koşarken onların bencilliği unutulmayacak. Ülkenin hizmetinde bir ekip olarak tarihe bir kez daha hep beraber yazdığımız yeni başarı destanları ile geçeceğiz. Bunca yıldır nasıl verdiğimiz her sözü tuttuysak Türkiye'yi kalkındıracağız

Tüm sıkıntıları, dillendirilen serzenişleri, beklentileri takip ediyoruz. Biz başkaları gibi şikayet karşısında parmak sallayan, ayar verenlerden asla olmadık. İnşallah hiçbir zaman da böyle olmayacağız. Bizim görevimiz milletimizin sesine kulak tıkamak değil, görevimiz insanımızın eleştirdiği hususları en azai ndirip eser ve hizmetleri arttırmaktır. Bunun için Türkiye'nin muazzam potansiyelini hayata geçirmenin yollarını arıyoruz.

Türkiye'yi geliştirdik, güçlendirdik. Artık her yıl ortalama yüzde 5.5 büyüterek milli geliri 1 trilyon dolar sınırına getirdiğimiz, ihracatını 254 milyar dolara, istihdamı 32 milyona çıkardığımız bir Türkiye var. Tüm bunları 66 milyondan 86 milyona çıkan nüfusa rağmen gerçekleştirdik.

Her alanda vatandaşların refahını yükseltecek altyapı kurduk. Her aşamada eğitimi tüm evlatlarımız için erişilebilir kıldık. Sağlıkta eşi benzeri olmayan sistem kurduk. Her alanda güvenliği tesis ettik. Adaleti hem vesayetten hem FETÖ gibi örgütlerden kurtardık. Ulaşımda şehirlerimizi bölünmüş yollar, otoyollar, demiryolu ağları ile bir birine bağladık.

Yaklaşık 11 milyon yeni konut inşa edilmesini sağladık. Hepimizi yasa boğan depremlerin izlerini silmek için 680 bin yeni konut inşaa etmek üzere kolları sıvarken, ülke genelinde 6.5 milyon konutu daha dönüştürmeyi hedefliyoruz. 1.5 milyonu İstanbul'da. Ertelenemez bir mecburiyet hali aldı. Yerinde dönüşüm projemiz milletimiz tarafından memnuniyetle karşılandı. Başvuru 160 bini aştı.

Enerjiden tarım ve sanayiye her alanda kazandırdığımız eserleri saatlerce saymak sürer. Tüm bunları ürettiğimiz 15 trilyon dolarlık milli gelirin 3.7 milyar dolarını yatırıma ayırarak gerçekleştirdik.

Bugün çok tartışılan enflasyon konusunda en büyük başarı bizim dönemimize aittir. Son 21 yılın enflasyon ortalaması yüzde 15'in altındadır. 1970'lerde yüzde 34, 1980'lerde yüzde 44, 1990'larda yüzde 74 seviyelerde olduğunu unutmamak gerekir. Biz Türkiye'nin kronik sorunu ile mücadele ediyoruz. Bu mücadelede enflasyonu yüzde 6'lara düşüren de biz olduk. Yükselen enflasyonu Allah'ın izni ile yeniden tek haneli rakamlara biz indireceğiz.

Bu süreçte asla ödün vermediğimiz iki husus var. Bunlardan biri istihdam diğeri büyümedir. Bu iki lokomotifi asla kesmememiz sayesinde geldik.

Bugün sizlerle hasbihal etmek istiyorum. İşçisinden memuruna, emeklisinden esnafına ve çiftçisine kadar, sabit ve dar gelirli vatandaşlara sesleniyorum. Ülkesinin kalkınması için emek veren herkese sesleniyorum. Öğrencicsinden ev hanımına tüm kardeşlerime sesleniyorum.

İnsanlar gibi devletlerin de hayatlarında dalgalanmalar olabilir. Hem içeride arrdı ardına yaşadığımız badirelerin hem küresel sıkıntıların hepsi de gelip geçicidir. Türkiye'nin gücü de imkanları da potansiyeli de geçmişle mukayese edilmeyecek kadar büyüktür. Bu kritik dönemde hep birlikte yapmamız gereken şey, milli çıkarlarımızı, ortak menfaatler,i, evlatların geleceğini küçük beklentilerin önüne koymamaktır. Bunu başardığımızda önümüzde kimse duramaz.

Deprem için 104 milyar dolara mı ihtiyacımız var. Bu söylediğim şekilde hareket edersek hem şehirleri ayağa kaldırır hem de parayı yeniden ekonomimize kazandırrız. Omuz omuza verir yükü paylaşırsak sorundan kurtuluruz.

Çalışan ve emekliler için ilave kaynak mı lazım? Ortak geleceğimize birlikte sahip çıkarsak kısa sürede tüm bu sabit gelirli vatandaşları eskisinden bile iyi yere getiririz.

Zaman yorulsa da bizim hizmet aşkımızın yandığı gönlümüz asla yorulmaz. Yapacak çok hizmetimiz var. Bunu tüm kalbimizle inandığımız bir hakikat olarak ifade ediyoruz.

Her bir vatandaşımıza gösterdiği sabır vefa ve fedakarlığı için şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bu tarihi dönemeci de güzel bir şekilde tamamladıktan sonra Türkiye Yüzyılı basamaklarını beraberce çıkmaya devam edeceğiz. Her alanda Türkiye destan yazmaktadır. 2 haftalık süreçte iştirak ettiğimiz etkinliklerde bu hakikati tekrar gördük.

Son kabine sonrası toplam 1102 adli yargı hakimi ve Cumhuriyet savcısı ile idari yargı hakiminin kura heyecanına ortak olduk. Meclisin açılması ile başörtüsü ve ailenin korunması düzenlemesi başta olmak üzere milletimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. Sivil ve özgürlükçü bir anayasa ile ülkemizi buluşturmak istiyoruz. Bununla ilgili hamlemizi önümüzdeki günlerde yapacağız.

Ertesi gün PMYO'lardan 2089 polis memurumuzun yemin töreni için Gölbaşı'ndaydık. Emniyetin tüm kademelerine 17*25'ten itibaren aldığımız, 15 Temmuz sonrası hız verdiğimiz tedbirlerin ne kadar isabetli olduğunu bu törende gördük.

Sprocularımız toplam 3 bin 883 madalya kazanarak yüzümüzü ağarttı. Filenin efeleri sonrası genç haltercilerimiz kürsüyü kimseye bırakmadı. Dün ise millet olarak hepimizin göğsünü kabartan bir başka zafere tanııklık ettik. Mete Gazoz altın madalya kazanarak bize büyük bir gurur yaşattı. Farklı branşlarda İstiklal Marşımızı dünyaya dinleten herkesi tebrik ediyorum.

2024 Paris Olimpiyat oyunları, Türk Sporunun yüz yılın başarılarını sergileyeceği arena olacak. İstikbalimizin teminatı olan gençlerimize yatırım yapmayı, her alanda desteklemeyi sürdüreceğiz.

Seçim beyannamemizde gençlerimize verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Bunları adım adım hayata geçireceğiz. Cumhurbaşkanı yardımcımız hükümetimiz için bir yol haritası ollarak Orta Vadeli program sundu. İş dünyası sendikalar, odalar ve sivil toplum temsilcilerimizle hazırlanıyor. Eylül ayında açıklanacak orta vadeli programın 85 milyonun tamamına rehberlik edeceğine inanıyorum.

Yaz döneminde açıkladığımız alım fiyatlarıi üreticilerimiz tarafından memnuniyetle karşılandı. 16 ilde yaklaşık 500 bin çiftçimizin geçim kaynağı olan fındık alım fiyatlarını değerlendirdik. Fındığın ihracatımıza yıllık katkısı 2 milyar doları buluyor. Geçen sene rekoltemiz hamdolsun iyi. Fındıkta fiyat istikrarını sağlamak ve üreticileri korumak için TMO'yu yeniden görevlendirdik. Ofisimizin uygulayacağı alım fiyatları yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre:

Giresun kalite için kg başına 84

Levant kalite için kg başına 82.50 kuruş olarak belirlendi.

Alımlarda her kg için 1,5 kuruşluk prim verilecek.

Üreticilere ayrıca kg başına 2.70 lira destek ödemesi yapacak.

Yorumlar (7)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
31.mart yerel seçimlerinde emeklilerden oy beklemeyin biz emeklilere verilen üçret çok az akp yi emekli düşmanı ilan ediyorum %40 oy kaybedeçsiniz.
Ziyaretçi 11 Ay Önce
sayın başkanım ben eşimden ayrıldım ve tek gelirim sosyal yardımdan yararlaniyom oda ev kirasını bile karşılamıyor bizlerede el uzatirsaniz mineter kalırız saygilar
Ziyaretçi 11 Ay Önce
ben bu ülkede siyasette sadece mahelle kavgası görüyorum ger sabah uyandığımda türküyenin bi noktası daha satıldığını ögreniyorum bi adı kaldı ülkemin insanları askeri ücretle geçiniyor emeklisi aç yaşıyor ama seçilenler ve siyasetçiler kürsüde nutuk atıyorlar benim türkiyemde benim vatanımda suruyeliler bizden daha iyi yaşıyorlar ve bunun için kimse birşey demiyor gençlerimiz yurd dışına kaçmaya çalışıyorlar neden niye diye düşünen bir siyasetci çıkmıyor mücadelesi bile yok neyse zaten türkiyenin yakında adıda değişir sanırsam akışımız belli
Ziyaretçi 11 Ay Önce
kendi cebini doldururken aclari düşünme
Ziyaretçi 11 Ay Önce
o zaman ürüm satış istikrarı getirin.