Son Dakika: İstanbul'da Ekmek Fiyatına Büyük Zam: Sırada Diğer İller Var
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: İstanbul'da Ekmek Fiyatına Büyük Zam: Sırada Diğer İller Var

Son dakika haberi: Ekmek fiyatlarına büyük zam yolda. Başta İstanbul olmak üzere diğer illerde de ciddi zamlar olacağı öğrenildi.

Ekonomi 7 Kasım 2022 10:30 7
Son Dakika: İstanbul'da Ekmek Fiyatına Büyük Zam: Sırada Diğer İller Var

Son dakika : Ekmeğe büyük zam geliyor.

İstanbul'da ekmek fiyatlarına büyük zam geleceği açıklandı. Rusya Ukrayna krizinden sonra artan enerji maliyetleri ile birlikte elektrik ve doğalgaz fiyatlarında yüksek artışlar olurken fırıncılar, yüksek faturalar altında ezildiklerini söyleyerek ekmek fiyatlarına zam beklediklerini söyledi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, İstanbul'da Aralık ayı gelmeden ekmek fiyatına yüzde 50 zam gelebileceğini söyledi. 

CEZA ALSALAR BİLE

Gelen son bilgilere göre fırıncıların ekmek fiyatına yüzde 50'lik zam yaparak 5 liradan 7.5 TL'ye çıkarabileceği öğrenildi. Zam yetkisi normalde Fırıncılar Odası ile İTO arasında alınacak kararla belirleniyor. Ancak yaptıkları açıklamada fırıncılar cezayı göze aldıklarını ve ekmeğe yüzde 50'lik bir zamma hazırlandıklarını söyledi. 

Doğalgaz fiyatında yaşanan ciddi yükselişle birlikte ayakta durmakta zorlandıklarını söyledi ve bir de bunun üzerine mayaya yüzde 40 zam geldiği öğrenildi. Elektrikte fırıncılar, sanayi elektriği yerine konut tarifesi istiyorlar.

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı konu ile ilgili yaptığı açıklmada zam ile ilgili, "Ay başını bulmaz, ekmek İstanbul'da 7,5 TL'nin altında olmaz. Eğer bize, bu elektrik ve doğal gazı vermezseler ekmeği 7,5 TL yapacağız. Ruhsatlı fırınlara elektriği ev tipi fiyatına verirseler bizim maliyetimiz düşer, fırıncı da bir nefes alır, zam yapılmaz. İstanbul'daki fırınların yüzde 80'i batak durumda şu an. Günlük un alıyorlar. Her bir fırının faturası korkunç arttı, 40-50 bin TL gelmeye başladı" dedi.

Bir fırıncı esnafı yaptığı son dakika açıklamasında, "Ben de hiçbir şey anlamadım. Maya, 240 TL'den 350 liraya çıktı. Her şeye zam geldi. Şu anda yapacak bir şey yok. Devleti bekliyoruz. Bakalım devlet ne çözüm getirecek. Ekmeğin maliyeti şu anda en az 8 TL olmazsa kurtarmaz. Bu vatandaş nasıl 8 lira verip ekmek alacak, burada vicdan azabı çekiyoruz" ifadelerini kullandı.

DİĞER İLLERE DE ZAM GELEBİLİR

İstanbul'da bu denli yüksek bir zam olması durumunda diğer illerde de fiyatların arttırılması gündeme gelecek.

YENİ YILDA GELMESİ BEKLENİYOR

Öte yandan yılbaşından sonra asgari ücrete gelecek zamla birlikte fiyatların yeniden zamlanması bekleniyor. 

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (7)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
oy verirken 2 kere düşünün düşünün düşünün kafanız acımaz karnınız kadar düşünün ! ne biçim bı ülke olduk yaa yatıyoruz zam kalkıyoruz zam !!! gidin artık
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
NE OLACAK HALİMİZ HEP ZAMLARLAMI YATIP KALKACAĞIZ DAHA MAAŞLAR ZAM GÖRMEDEN GIDA FİYATLARINA ZAM HAZIRLIĞI YAPILACAĞI GÜNDEMDE ENERJİ FİYATLARI GIDA GİYİM ULAŞIM DERKEN KAMBUR ÜSTÜNE KAMBUR
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
maşallah zam geldiği yetmiyor sanki hala zam diyorlar ne olacak sonumuz böyle bu zamlarla 💸
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
maşallah zam geldiği yetmiyor sanki hala zam diyorlar ne olacak sonumuz böyle bu zamlarla 💸
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Alıştık artık yokluğa zamsız bir hafta geçmiyor ne zengin bir ülkedeyiz almanya kıskanıyor