Son dakika: İslam Memiş'ten düşüşe geçen altın fiyatları tahmini
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: İslam Memiş'ten düşüşe geçen altın fiyatları tahmini

Son dakika haberi: Altın fiyatlarında hızlı yükselişe bir süre ara geldi. Yükselişin durması sonrası İslam Memiş'ten açıklama geldi.

Altın 18 Ocak 2023 13:04 0
Son dakika: İslam Memiş'ten düşüşe geçen altın fiyatları tahmini

Altında son dakika açıklaması.

İslam Memiş'ten altın fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Altında geçen hafta başlayan ve hızlı şekilde süren yükseliş sonrası bu hafta yaşanan yatay seyir sonrası açıklama yapan İslam Memiş, altında duraklama dönemine girildiğini söyledi.

Tv100 sayfasında yayınlanan yazısında altın fiyatlarını değerlendiren Memiş, altını etkileyecek faktörleri, beklenen verileri şu şekilde aktardı: "Merkez Bankası (TCMB), yılın ilk faiz kararını açıklayacak. TCMB’nin faizlerde bir değişikliğe gitmesi beklenmiyor. “Dünya Ekonomik Forumu” Davos’ta başlıyor. Hafta boyunca buradan gelecek açıklamalar, küresel piyasalar için oldukça önemli olacak"

DÜŞÜŞÜN NEDENİ: KAR SATIŞLARI

Altında bu hafta yaşanan yatay seyir ve bir miktar düşüşüş kar satışları olduğunu söyleyen Memiş, "Bu hafta altın ve gümüş fiyatlarının ons tarafında kâr satışları görebiliriz. Direnç seviyelerinde gezinen emtia fiyatlarında destek seviyelerini takip edeceğim. Gram tarafını takip etmek için de onsları takip etmeyi sürdürüyorum. Çünkü dolar/TL kurunun kontrole alınması, dolar tarafından destek veya negatif etkilenmesinin önüne geçilmiş oldu" dedi.

İKİ HAFTALIK YÜKSELİŞE BİRAZ ARA GELDİ

"İki haftalık yükselişe biraz ara" diyerek açıklamasını sürdüren Memiş, "Gelecek yükselişlerin sağlıklı olması için biraz dinlemesi gerek. Ondan sebep alım yapmamış, gecikmiş veya eline yeni TL geçenler önümüzdeki iki haftayı takip etmeli. Altının ons fiyatında bin 850 – bin 835 dolar, gümüşün ons fiyatında 23,20-22,50 destek seviyeleri var" dedi.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Altın fiyatlarına baktığımızda yükselişin yeniden başladığı görüldü. Ons altın 1913 dolara kadar çıktı. Gram altın ise 1156 liraya çıktı.Çeyrek altın ise 1891 lira.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç