Son dakika: islam Memiş'ten altın yorumu geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: islam Memiş'ten altın yorumu geldi

Son dakika haberi geldi: Gelen haberde altın fiyatlarında beklenen seviyelere yer verildi. İşte islam Memiş'in son altın tahmini.

Altın 15 Ağu 2023 15:09 2
Son dakika: islam Memiş'ten altın yorumu geldi

İslam Memiş'ten son dakika açıklaması: Altın tahminini yayınladı.

Ünlü Analist İslam Memiş, sosyal medya hesabı üzerinden bir son dakika açıklamasında bulundu. Memiş yapıtğı açıklamada altın ve gümüş tahminlerini yayınlarken, altının ciddi şekilde yükselişte olacağı tarihi verdi.

EN BÜYÜK RİSK

Küresel piyasalarda son dönemlerde en çok dillandirilen riskleri açıklayan Memiş, şirket iflasları ve işsizlik sorunlarının artmaya başladığını, bunun yakın zamanda dünyada daha fazla risk oluşturacağını söyledi.

Son dönemlerde Çin'den gelen haber akışlarının önemli olacağını, Çin piyasalarındaki gelişmelerin altın ve gümüş fiyatlarını etkileyeceğini söyledi. Ekim ayında altın ve gümüş fiyatlarında agresif yükselişler ile gerçek değerini bulacağını söyledi. Memiş açıklamasında şunları söyledi:

Dolar TL kuru 27.02 TL seviyesinde. Resmi kur 27 üzerini geçtiği için yukarı yönlü atakların devam etmesini bekliyorum. Çok agrefis atak beklemiyorum ama kademeli şekilde 27.50 TL'ye geliyor. Dolarda güçlü duruş devam ediyor.ç Hem içeride hem dışarıda dolar destek görmeye devam ediyor.

Dolardan uzak duruyorum. Elimde dolar varsa ve elime dolar geçecekse, bunu Euro yapmak suretiyle, Sterlin yapmak, altın ve gümüş yapmak üzere kullanacağım.

Ons altın baskılaması devam etti. 1890 dolar destek seviyesi vardı. Orası çalışacak gibi. Peki bu geri çekilmeler neyi ifade ediyor. Dolar üzerinden işlem yapanlara fırsat veriyor. Bu seviyeler kalıcı olmayacak. Ekim ayı itibarıyla 2000'lerin üzerine hızlı ataklar bekleniyor. Ekim itibarıyla 2080, 2150 ve yukarıdaki rakamları görecek. Bu düşüşler alım fırsatı olarak değerlendirilmeli. Bu gerilemenin nedeni dolar endeksi. Bu düşüş kalıcı değil. Yılın son çeyreği ile ilgili hazırlık yapanların bunu fırsat olarak görmesi gerekmektedir.

Gram altında artık 1800'lü rakamları konuşacağız. Altın alacaklar fırsat kolluyordur. İşte fırsat bunlar. 1700'ün altında rakam görmek zor.

"Özellikle Çin’den gelen haber akışları önemli olacak.
Ekim itibariyle altın ve gümüş fiyatlarında agresif yükselişler ile gerçek değerlerini bekliyorum.
Altın ons da ilk hedef 2.150 $
Gümüş ons da ilk hedef 26 $
olacak şekilde"

Ekim ayında doların 30 lira olması bekleniyor. Buna göre hesaplama yapıldığında gram altının 1900 liraları bulması bekleniyor.

ALTIN FİYATLARI NE KADAR? İŞTE BUGÜN ALTIN FİYATLARI

Piyasalarda baktığımızda yine ikili fiyat oluştuğu görülüyor. 1 gram altındaki altınların üretimden kaldırılması, altın ithalatına yeni vergi gelmesi sonrası fiziki altın fiyatları hızlı yükseldi. Ekranlarda gram altın 1656 TL seviyesinde seyrederken fiziki tarafta 1710 TL seviyeleri görüldü.

İşte piyasalarda güncel altın fiyatları:

ALTIN/ONS    1.904,43
ALTIN/GR SPOT    1.655,58
CUMHURİYET ALTINI    10.795
ZİYNET ALTINI    10.794,87
GRAM ALTIN    1.711,98
ÇEYREK ALTIN    2.707,00
YARIM ALTIN    5.413,99
ATA ALTIN    11.558,92
14 AYAR BİLEZİK GRAMI    1.124,79
22 AYAR BİLEZİK GRAMI    1.641,38
GREMSE ALTIN    27.870,00
ALTIN/ONS TL    51.579

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Tüm veriler ve bilgiler, yalnızca bilgilendirme amacıyla "olduğu gibi" sağlanmış olup alım satım amaçlı veya finansal, yatırım, vergi, yasal, muhasebe ya da diğer konularda tavsiye niteliğinde değildir. Lütfen her türlü alım satım işleminden önce fiyatları doğrulamak için aracı kurumunuza veya mali temsilcinize danışın. Finans7.com; yatırım danışmanı, mali danışman ya da hisse senedi aracısı değildir. Veri ve bilgilerin hiçbiri, bir menkul kıymetin ya da finansal ürünün satın alınmasına, satılmasına veya tutulmasına yönelik F7 Teknoloji tarafından yapılan bir yatırım tavsiyesi, teklif, öneri ya da talep değildir. Finans7 haber herhangi bir yatırımın tavsiye edilebilirliği veya uygunluğu konusunda herhangi bir taahhütte bulunmaz.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
1650 lirayken burdan almak mantikli degil diyen adam simdi 1800 leri konusacagiz diyor kardesim benden size tavsiye gidin simitciye sorun size daha iyi bilgi verecektin nihayetinde simitci simidi firindan alir firimci un alir uncu yakit alir piaysa iste budur .
Ziyaretçi 11 Ay Önce
altını olan düşünsün elde avuçta birşeyimiz yok