Son Dakika: İslam Memiş, Doların Yeni Rekor Kıracağı Tarihi Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: İslam Memiş, Doların Yeni Rekor Kıracağı Tarihi Açıkladı

Son dakika haberi: Ünlü Ekonomist İslam Memiş'ten dolar kuru hakkında yeni açıklama geldi ve rekor kıracağı tarihi verdi.

Döviz 19 Kasım 2022 09:15 0
Son Dakika: İslam Memiş, Doların Yeni Rekor Kıracağı Tarihi Açıkladı

İslam Memiş'tan Dolar Tahmini.

Her seferinde altın tahminleri ile gündeme gelen, altın konsunda yaptığı açıklamaları ve ön görüleri ile gündem olan İslam Memiş, bu sefer de doalr kuru hakkında açıklama yaptı. Dolarda yeni operasyonların yolda olduğunu söyleyerek açıklamasına başlayan Memiş, Taksim'de meydana gelen patlamanın bunun bir neticesi olduğunu söyledi.Memiş konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Taksim’de masum insanların ölmesiyle sonuçlanan terör saldırısı bu operasyonların startının verildiğini işaret ediyor. Türkiye’nin ekonomisini bozmak için, insanların algısını tamamen farklı yönlere çekecekler. Döviz bir yatırım aracıdır, döviz alın şöyle olacak, böyle olacak gibi söylemler tamamen istihbarat çalışmalarıdır. Geçen yıl aralık ayında bu operasyonları gördük. İnsanlar galeyana geldi. Gaza geldi ve 8.80 TL’den 18 TL seviyesini gören dolara herkes hücum etti. Aradan bir yıl geçmesine rağmen o dolardan edinilen zararlarını gideremediler. İnsanlara diyorum ki. Yine aynı operasyonlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.” dedi.

2023 yılında dolar kurundan uzak durun diyerek sözlerini sürdüren Memiş, doların 20 ile 21 lira aralığına kdar çıkacağını , uluslararası piyasalarda ise doların bir süre daha stabil izleyeceğini söyledi.

İşte açıklamanın tamamı:

DOLARI SAF DIŞI BIRAKACAK YENİ DÜZEN GELİYOR

TL'nin değerlenmesi için Türkiye'nin altın rezervlerini arttırdığını, kendi paramızla dijiatal parayla ticaret yapılacaığını ve doların ekarte edileceğini, saf dışı bırakılacak yeni bir düzen geleceğini söyleyen İslam Memiş, "Dolar kurunun ataklarında, bankadaki döviz mevduatlarının artışında etkili olabilir. Buraya dikkat çekmek istiyorum." 

DOLARDA YENİ ZİRVE YIL SONU

Enflasyonun yüksek olduğunu, faizin geri geldiğini, insanların şimdi krediye ulaşamadığını söyleyen Memiş, sıkıntılı sürecin Şubat ile Mart aylarına kadar devam edeceğini, çünkü ekonomik verilerin bir ay önceden geldiğini, bu nedenle dolar tarafında yeni bir zirvenin yıl sonuna doğru olacağını söyledi. Memiş, 2023 yılı Mart ayı itibarıyla dolardan uzak durulması gerektiğini, seçim sürecine girilmesi ile birlikte yeni adımların gelebileceğini söyledi.

GRAM ALTIN YÜZDE 6200 ARTTI

Doların bir yatırım aracı olmadığını söyleyerek sözlerinin sonuna gelen Memiş, "Son yirmi yıllık getiriye baktığımız zaman gram altın TL fiyatı yüzde 6 bin 290 kazandırarak en çok kazandıran yatırım aracı olarak tarihe geçti. Borsa en çok kazandıran ikinci yatırım aracı oldu. Euro en çok kazandıran üçüncü yatırım aracı oldu. Dolar ise en çok kazandıranlar arasında dördüncü sırada yerini aldı. Dolayısıyla doların adı var ama kazancı yok. Vatandaşlarımız bu noktada döviz tarafına dikkat etmeleri gerekiyor" dedi.

GÜNCEL FİYATLAR NE KADAR?

Piyasalardan alınan son verilere göre 1 dolar 18.60 TL seviyesinde seyrederken 1 Euro 19 lira 22 kuruş seviyesind seyrediyor. Gram altın fiyatı ise şu sıralar 1047 TL seviyesinde. Çeyrek altın 1710 TL.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler , veriler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç