Son dakika: islam Memiş dolar ve altın tahminini paylaştı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: islam Memiş dolar ve altın tahminini paylaştı

Son dakika haberi: İslam Memiş yaptığı son dakika açıklamasında dolar ve gram ons tahminini yayınladı. Yayınlanan dolar ve altın tahmini yazımızda.

Altın 24 Ağu 2023 22:04 2
Son dakika: islam Memiş dolar ve altın tahminini paylaştı

Bugün faiz kararını bekliyorduk. TCMB Para Politikası Kurulu 750 baz puan faiz artırarak politika faizini yüzde 25 yaptı. Tüm dünyayı şoke etti. Bağımsızlığını bu faiz kararı ile bağımsızlığını ilan edercesine TL artışına destek verdi. Özellikle Bist 100 yüzde 1,5 civarında satışlar vardı. Borsaya girmek için 7100, 6950 beklediğimi söylemiştim Düşüş yönündeki beklentim devam ediyor. Ancak kademeli almak isteyenler alabilir. Kurdaki dalgalanmalar devam edebilir. Beklemek isteyenler biraz daha bekleyebilir.

Borsa yükselen dolarla yükseliyor, dolar düşerken düşüyor. Kısacası dolar nereye borsa oraya. Borsayı biraz daha beklemek istiyorum.

Bugün dolardaki değer kaybı yüzde 5.34 civarıda oldu. Ancak fiyat farklılığı makas aralığını göz önünde bulundurmak gerekiyor. Serbest piyasada dolar 25.97 ile 26.53 TL seviyesinde. Özellikle fiyat farklılığı var hem de makas çok açık.

ONS ALTIN

Ons 1920 dolar seviyesinde. Geçen hafta 1890 dolara kadar gerilemişti. Orta ve uzun vadeli yatırımcılar, bu düşüşler kalıcı olmaz. Özellikle 1900-1850 dolar aralığında alım yapılması gerektiğini sene sonunda 2000 dolar üzerine ataklar gerçekleştirme ihtimalini güçlü görüyorum.

Gözler yarın ABD Merkez Bankası Başkanı Powell'in açıklamalarında. Bu dolar altın ve kripto paraları etkileyecek.

Ons altın tarafında 1860-1960 dolar aralığını takip etmeye devam ediyorum. Bir baskılama söz konusu. Ancak 1900 doların altındaki her sarkmayı alım fırsatı görüyorum. Yılın son çeyreğinde 2 bin dolar bekliyorum.

GRAM ALTIN

Gram altın dolarla birlikte düştü. Ekranlara aldanmayın. Şu an ekranlarda 1588 TL görebilirsiniz. Serbest piyasada 1650 1690 aralığında. Düşüşler kalıcı olmayacak. Özellikle elinde TL olanların 1700 lira altında gram altında güzel fırsatlar var. Aynı düşüncem geçerli. Düşüşler kalıcı olmayacak.

Faiz sonrası düşüş kalıcı mı? Dövizde de altında da değil. Elinde parası olanlar için bir fırsat.

Faiz ile birlikte pozitif bir hava var. Ancak ben bunun çok süreceğini beklemiyorum. O yüzden döviz ve altında bu seviyeler alım fırsatı.

TWİTTER'DAN YENİ AÇIKLAMA

Memiş Twitter adresi üzerinden yaptığı açıklamada ise şunları söylemişti:

"TCMB dünyada kimsenin beklemediği bir hamle yaptı.
750 bp faiz artışı ile isabetli bir karar vermiştir.
Tebrik ederim.
Döviz kurları ve karşısında altın gümüş gibi emtialar da fiyatlar gerilemeye başlamıştır.
Borsa, döviz, altın veya gümüş için alım fırsatı kollayanlar sürecin etkisinin kısa vadeli olacağını iyi analiz etmeli.
Dışsal riskler hâlen mevcut"

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Yazıda yer alan tüm veriler ve bilgiler, yalnızca bilgilendirme amacıyla "olduğu gibi" sağlanmış olup alım satım amaçlı veya finansal, yatırım, vergi, yasal, muhasebe ya da diğer konularda tavsiye niteliğinde değildir. Lütfen her türlü alım satım işleminden önce fiyatları doğrulamak için aracı kurumunuza veya mali temsilcinize danışın. Finans7.com; yatırım danışmanı, mali danışman ya da hisse senedi aracısı değildir. Veri ve bilgilerin hiçbiri, bir menkul kıymetin ya da finansal ürünün satın alınmasına, satılmasına veya tutulmasına yönelik F7 Teknoloji tarafından yapılan bir yatırım tavsiyesi, teklif, öneri ya da talep değildir. Finans7 haber herhangi bir yatırımın tavsiye edilebilirliği veya uygunluğu konusunda herhangi bir taahhütte bulunmaz.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Bravo Merkez Bankası. inşallah Dolar, Euro, altın hepsi çok çok düşer. İslam memiş artık güzel haber ver arkadaş. Ne bu ya sürekli çıkacak çıkacak diyip duruyorsun. Düşsün artık. İnşallah hepsi 20'nin altına iner
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Lutfen bu adam aciklama yapmasin gercekten yapmasin yapacak biri varsa baska bir bilen olsun bilmeyen degil . Gitsin otede oynasin.