Son Dakika İslam Memiş, Dolar Kurunun Aslında Kaç TL Olduğunu Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika İslam Memiş, Dolar Kurunun Aslında Kaç TL Olduğunu Açıkladı

İslam Memiş yaptığı son dakika açıklamasında dolar kurunun, ekonomik verilere göre aslında kaç TL olduğunu söyledi.

Döviz 3 Ağu 2022 23:17 0
Son Dakika İslam Memiş, Dolar Kurunun Aslında Kaç TL Olduğunu Açıkladı

İslam Memiş, dolar kurunun aslında kaç TL olacağını söyledi.

Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş bir son dakika açıklaması yaptı. Memiş yaptığı açıklamada dolar kuru hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı ve dolar kurunun aslında 18 lira olmadığını söyleyerek asıl seviyesini açıkladı. 

DOLAR DÜŞECEK Mİ?

Son dönemlerde en popüler aramalardan olan dolar düşecek söylemlerine değinen İslam Memiş, "17.97 TL seviyesinde olan dolar için ne diyorlar biliyor musunuz? 2 grup var. Biri 10 lira olacak diyor diğeri 30-40 lira olacak. Ben de size diyorum ki duygularınızla değil aklınızla hareket edin. Bugünkü ekonomik oşullarda dolar nasıl 10 lira olabilir. 

Adam popülizm için bunu söylüyor. Sen nasıl inanırsın buna. Dolar 10 lira olacakmış. Senin buna inanman için enflasyon rakamlarının yüzde 20'lerde olması lazım. Çarşı pazarda hayatın çok ucuz olması lazım. Oturduğun evin 2 bin değil bin lira olması, kiranın 3 bin değil bin lira olması lazım. Hem kiranı bin değil 3 bin diyeceksin hem 1 milyonluk evine 2 milyon diyeceksin ve sonra dolar 10 lira olacak. Hey gidi gülüm hey bekle. Daha çok beklersin 10 lira olmasını.Ondan sonra ne kadar zam verecekler diye ağzını açarak televizyonda beklersin. Bekleme boşuna bekleme. Dolar 30-40 lira olacakmış şovmen bunlar." ifadelerini kullandı.

İslam Memiş'in açıklamasının tamamı şu şekilde:

DOLAR ASLINDA KAÇ TL?

Dolar kurunun , piyasalardaki son duruma göre olması gereken değeri değerlendiren İslam Memiş, birçok ekonomik gösterge ile örnekler vererek, "ABD Merkez Bankası Fed'in faiz artırımı var. Paritedeki değer kaybı var. Dolar endeksindeki yükseliş var. İçeride rezerv eksikliği var. Cari açığımız var , enflasyon rakamlarımız yüksek. Eşittir 20-21 TL. Bugünkü ekonomik koşullar için. Ha yarın farklı bir şey olur oturur tekrtar konuşuruz. Deriz ki 20 değil 15, 20 değil 25. Ama bugünkü teknik seviye 20, 21 lira." ifadelerini kullandı.

Finans7.com | Ankara

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7 döviz, kripto para, emtialar konusunda yatırım tavsiyesi vermez. Yatırım tavsiyesi, yatırım danışmanları, uzmanları ve aracı şirketler tarafıundan verilen bir hizmettir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç